dinsdag 24 april 2012

xenofoob

"Gaat het wel goed me je?" "Nee, dank je. Ik ben vergeten een verslag te schrijven van trimheren DHC." En daarmee liep een stukje afstemmin enprocesmanagement in de soep.
Maar er zijn meer mensen die fouten maken. Rutte en Verhagen hebben zelfs twee fracties en partijbesturen achter zich en maken nog verkeerde keuzes. Ze hebben dan wel al die achterbannen wel geconsulteerd, maar, naar nu wel duidelijk wordt, met slechts een doel: wie niet voor ons is is tegen ons. De mentaliteit die Wilders verkondigt en versterkt. En Rutte en Verhagen zo zeer heeft bekoord dat ze zich aan hem hebben overgeleverd. En daarbij maar meteen het hele land.
Het hele land? Nee, een halve hectare Nederland blijft gezond.
Op zondagochtend zijn ze te bewonderen. De mannen van stavast. En wij hebben geen last van xenofobie en vernieuwing. De groep groeit en wordt er leuker op. Nog niet zo lange geleden hebben we Paul begroet. Hij nam afgelopen zonag zelfs twee kinderen mee (die zich helaas niet voor publiek lieten lenen). En vorige week waren er twee nieuwe gezihten te bewonderen: Frank en Adrie. En zij waren er deze week weer. En met een tas vol taart. Ze hadden vorige week aan een half woord genoeg om te snappen dat lidmaatschap gepaard gaat een lekkernij bij de koffie. Maar daarin waren ze iets te gretig. Ed sprak, met gevoel voor traditie, een korte vermaning: "pas na drie keer wordt je toegelaten; en bovendien tracteer ik vandaag". En zo is het. Maar zoals ik in het begin al zei: iedereen mag fouten maken. Ed had gelijk, maar Frank en Adrie toonden met hun actie ook wel weer een aanwinst te zijn: eerst doen, dan denken.
Ondertussen werd Ed al vast in het zonnetje gezet met een lied uit het brede repetoire van de trimheren. Gefeliciteerd!
Nu heb ik het over de derde helft gehad. Maar het begin was ook wel opmerkelijk. Beide traisters waren weer present en de groep was maar liefst 19 man groot. De aanwijzingen bij het warmlopen waren daardoor verwarrend en de reactie daarop een veelvoud van wat normaal is. Uiteindelijk zijn we allemaal warm geworden. Warm genoeg ook, want het partijtje liep van een leien dakje. Het tiental blauw trok de winst over de streep tegen de negen oranje mannen. Iets wat nog moeilijk genoeg is, bleek de dag er voor op de Vijverberg. Het winnende doelpunt was ook voor blauw, maar het duurde even voordat het exemplaar mooi genoeg was om als finaleklap in de boeken te mogen.
Bij de koffie was er dus volop gebak en koek. De vulling van één van de koeken riep bij ons vragen op. Als de inhoud is wat Henk suggereert zou hij over negen maanden wel eens kunnen bevallen van een klein negertje. Zou dat niet een mooi statement zijn: "Doe eens normaal man! Nee natuurlijk doen we niet normaal"

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten