zondag 1 april 2012

boem boem banga

Ook deze mooie ochtend moesten de heren het alleen doen. En dat gaat wonderbaarlijk soepeltjes. De taken waren snel verdeeld. Hans had het hoogste woord en Ed souffleerde. En tijdens de rekoefeningen mocht ook de rest van de groep ideeën inbrengen.
Het enige probleem is dat Hans niet luistert waardoor de gebruikelijke volgorde ver te zoeken was. We hebben vooral gedaan wat onze nieuwe leider lekker vond. De liezen rekken en voorover strekken. "Ja, dat is lekker he?" Dat deed de vraag rijzen op welke Banga-lijstjes Hans genoteerd staat. Maar de Grote Opvolger had tussendoor tijd voor een grap: de man die maar met een oor kan horen en dus de helft kon verstaan. Dat moest op hem zelf slaan.
Uiteindelijk kwamen we toch redelijk opgewarmd aan het begin van het partijtje. We waren met dertien man. Ook deze onevenwichtigheid werd soepel opgelost. Toen de stand voor oranje ondraaglijk werd (0-5) bleek Bob een gewillige banga te zijn. Alsof hij niet beter wist verruilde hij in één beweging de ene partner voor de ander.
Maar voor de onderlinge verhoudingen was het goed. Met Bob in de oranje gelederen kwam er meer druk op het doel van blauw. Dat leverde niet al te veel op waardoor de tweede periode eindigde in 2-5. En alsof het zo moest zijn, werd Bob voor zijn flexibele gedrag beloond met het winnende doelpunt: Boem boem banga.
Christel was ondertussen gekomen. Nog steeds een aangename verschijning, maar ze is wel aan een nieuwe bril toe. De meest onbenullige kick and rush acties bleken van grote schoonheid. We mogen blij zijn dat Mark Lammers niet langs de lijn stond, hij had zeker, ten koste van Teun of Take, één van ons aan zijn selectie toegevoegd. Maar leuk was het wel om met het eenzame publiek in discussie te treden. In het huidige hockey moet je niet al te eenkennig zijn.
Na afloop bleek dat er toch veel was gebeurd op deze frisse zondagochtend want vier man ging voor de koffie al naar huis. Misschien toch een beetje eenkennig. Of snel de laatste hand leggen aan het lijstje.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten