maandag 14 januari 2013

Rikkie en Slingertje

Wat is het koud hè? Woorden die niet vielen tijdens het partijtje hockey afgelopen zondag ondanks dat het -5 graden onder nul (Celsius).

Wij zijn niet van de clichés. Maar wel van de oude gewoontes. Twee rondjes lopen, waar we de hardloper Arjen misten. Hij liep, even later, aan de ander kant van ons land in 1.33 een halve marathon over het strand en door de duinen. Complimenten van ons allen.

Ook in de oefeningen waren gelukkig geen nieuwe elementen te vinden. Dat alles om de schokken van het nieuwe jaar op te kunnen vangen. Uit een oude doos werd een spelletje gehaald. Nee, niet zo'n spelletje, voor op het veld. De bedoeling was dat we snel zouden overspelen, tik-tik-tik-goal. Maar toen we de rigor celsius een beetje kwijt waren was het al weer voorbij. Een typisch gevolg van de hedendaagse zapcultuur. Dat was niet de bedoeling.

Het partijtje ging tussen ongelijke teams. Lieuwe kreeg de jokerrol toegewezen. Ook uit de oude doos: persoonlijkheidsspelletjes met verschillende kleuren hoed. Lieuwe had slechts een overwegend oranje muts. Daar moest oranje aan zien dat hij één van ons was. Daardoor kreeg hij in het begin de bal nooit aangespeeld, in zo'n hoogwaardig tik-tik-tik-mis-spel als wij spelen. Later ging het beter, maar toen bleek blauw er weer niet aan gewend. Stond daar zo'n blauwe Grote Smurf in de verdediging, draaide hij zich ineens om en bleek het ineens Gargamel, die de bal tegen de plank jankte.
Ach het leven zit vol grote smurfen en gargamels.

In het clubhuis bleek Jaap ons weer volop voorzien te hebben van koffie (en thee, het is een om zich heen grijpende ziekte). En warempel, het gesprek ging meteen over de goede oude tijd. Televisieprogramma's van lang geleden. Toen op woensdagmiddag voordat de uitzending begon foto's van bloemen en dames met een tennisracket werden vertoond. En daarna was het tijd voor
rikkie en slingertje. Uit de tijd dat burgemeester Cornelisse nog zelf de kaartjes voor het hele stadhuis haalde (85 stuks).
Was het leven nog maar zo eenvoudig.
Nu weer terug naar onze tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten