vrijdag 18 november 2016

Let them eat cake


Ik had dit niet verwacht. Ons cake-momentje wordt een politiek reddingsmiddel.

Sinds ‘Trump’ is alles anders. De machtsovername door de horrorclowns kondigde zich al aan met de overwinning van Nigel Farage. Hij kon zijn eigen zetel niet eens winnen maar kakelde wel de Britten naar een Brexit. En natuurlijk in zijn spoor de blonde volksmenner Boris Johnson.
Nu is de revolutie van de blanke boze boer volledig met de overwinning van Trump. Ook hij kon niet eens de meeste stemmen winnen maar toch zit hij straks in het Blanke Huis. En ook ging alles onder zijn vingertjes failliet, maar dat maakt allemaal niets meer uit. Je hebt altijd nog de vlucht vooruit. Straks zit hij in het Blanke Huis.
Moet ik het nog hebben over onze eigen boze blonde blanke boeman?

En wie krijgt de zwarte  piet? De elite.
Ik voel ons aangesproken. Als zondagse Trimheren zijn wij immers het elite-corps bij uitstek. Maar nu zitten we ineens in het hoekje waar straks de klappen gaan vallen.
Wie beschermt ons?
We hebben gevaarlijke sticks en een scherpe tong en pen. Maar daar kom je niet ver mee als een woedende minderheid wil gaan afrekenen.

Volgens mij is er een remedie want als intellectuele bovenlaag kennen we onze klassiekers. Vlak voor de Franse Revolutie losbarstte zou Marie Antoinette het probleem van de hongerende boeren hebben willen oplossen met ‘Qu'ils mangent de la brioche’, vertaald: ‘laat ze dan cake eten’.

Laat dat dan onze kracht zijn: veel cake, iedere zondag weer. En als er geen boze blonde boeren zijn dan eten we het lekker zelf op.

Gerrit Geuvers

blauw was echt in de meerderheid
het elitecorps


Prins Paul presenteert zijn cake

voer voor de boze blanke
boer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten