zondag 18 oktober 2009

Tikkie terug


Het menselijk gevoelsleven stelt mij iedere keer weer voor raadsels. In positieve zin, wel te verstaan, want het verrast me. Tijdens de wedstrijd (acht tegen zeven) bleek ondergetekende de Sjaak. Een afgeslagen bal in mijn maag en een harde directe op mijn scheen (diepe deuk in de beschermer): allemaal malheur die een man kan hebben, maar als na afloop wordt besproken wie we de volgende keer te grazen gaan nemen wil je wel even alleen in een hoekje gaan zitten. Maar zo gaan dat soort dingen, kennelijk. Ook bij mannen.

Maar in het clubhuis is een andere Sjaak (ook wel Dirk genaamd) ineens een held in wording. Al die eenvoudige zielen die hij voor zijn hobby's een poot uitdraait tellen niet meer. Dirk is ineens een held. Een beklagenswaardige figuur, die hetzelfde doet als de grote banken, maar nu pootje wordt gelicht.

Dirk moet het systeem aan het wankelen gaan brengen, Marcel - Che -Larik werd er opgewonden van. Met Dirk begint de revolutie en bij DHC wordt die gepredikt. Tikkie terug, Dirk!

Het kan dus verkeren. Zo ben je de Sjaak en zo ben je Dirk.

De vraag wie volgende week de Sjaak zal zijn laat zich raden. Ed was niet aanwezig omdat-ie is natgeregend bij het golfen. Maar er zijn nog meer kandidaten, want we waren met slechts 15 man (zie foto) en Tineke. Die mannen maakten er een heerlijk partijtje van waarbij het 8-tal uiteindelijk won, mede dankzij onopvallend maar effectief keeperswerk van Gert. De beide Berten kwamen dit keer niet tot scoren. Maar als pleister op de wonde was Frank ondanks en verkoudheid (opgelopen in die vieze sloot bij Vorden?) aanwezig om ons te tracteren op taart, want hij en z'n vrouw zijn http://www.stapeloptaart.nl/.

In zijn onderbroek van een duur merk, waar we een paar weken geleden verlekkerd naar hebben gekeken, verstopt hij meer dan wij vermoedden. Een lekkernij waar ook de mannen de vingers bij aflikten. De foto kan helaas niet worden geplaatst vanwege de omvang.

Hans deed eindelijk een keer de afwas en wij keerden met volle buikjes weer huiswaarts waardoor het revolutionaire gevoel al weer was weggezakt.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten