zondag 4 oktober 2009

mooiste misser

Het rommelt bij de club. Maar zondag leek het stilte voor de storm. De straffe wind had plaats gemaakt voor een strakke zon. Maar toch slechts twaalf mannen en Tineke koesterden zich in de najaarszon. Nog steeds blote benen, zoals het hoort. Toen de meest vervelende opwarmactiviteiten waren afgerond kwam Piet uit de bosjes te voorschijn om mee te doen. Dus dertien man. En Jaap natuurlijk die voor ons de koffie maakte.
Dertien man dus, maar wel op een heel veld. De longen binnenste buiten gelopen. Dat snappen we nog steds niet helemaal: hoe de bal het werk te laten doen. Het was zelfs vaak druk in de cirkel. Uiteindelijk viel het winnende doelpunt dan ook uit een scrimmage, waarbij Bert uiteindelijk de tip-in maakte. Het was wederom Bert (maar nu Kruijf) die "die Tore geschossen hat". Ik geloof wel vier ("vier" in het Duits).
Maar het moet genoteerd worden, de mooiste misser verliep via mijn stick. Een harde voorzet van Arjen, die een ieder met de ogen dicht had gemaakt, tikte ik naast de paal. Ik had het kunnen weten, want bij de oefening "afwerken op doel" gingen ze er ook allemaal naast. Marcel presteerde het zelfs om twee aangspeelde ballen te missen, maar wel heel charmant over de eerste heen te huppelen.
Het valt ook niet mee om goed te luisteren voor mannen op leeftijd. Eigenwijze sujetten, dat zijn het. Ze lopen maar wat door de oefening, ballen vliegen en hobbelen over het veld. Bij de enkele geslaagde oefening raakt Tineke in opgewonden staat. Ze is niet veel gewend. Met ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten