zondag 21 maart 2010

genadeloos

De tijd van urbi et orbi is nog niet aangebroken, dus was het beeld van een argeloze voorbijganger van de mannen onder het afdakje alsof we misdienaren waren die op hun beurt stonden te wachten. Want waar zijn die kleedkamers anders voor bedoeld? Het zondagochtendritueel is immers nog nooit afgesloten onder de douche.
Maar meneer pastoor of een andere prelaat kwam niet. Nat werden we wel. Het druilde een beetje, maar het was ook zweet. Het veld was dit keer iets te groot. We waren met 14 man dus moesten er meters gemaakt worden.
Met 14 man op een groot veld dus wat ligt er meer voor dan hand dan 6-8 te spelen. Ongelijkheid motiveert vaak. Zo ook het zestal. Een warm mes door de boter, zo voelde het aan. Ed mocht twee doelpunten maken, maar de man of the match was Bert Kruijff. Hoeveel hij heeft gescoord weet alleen onze lieve heer, maar hij voelde zich opgelaten. Meeverdedigen was er niet bij, maar dat maakt ook niet uit, want met zijn dreiging hield hij zo maar twee verdedigers achterin. En de overgebleven aanvallers konden geen vuist maken. Jan Schuurman had daarvoor een geldig excuus: hij had de bril over dwars opgezet vanwege de regen. Maar de rest van de Oranje-jongens leken op wat een Amerikaanse generaal van onze jongens in Bosniƫ vond: allemaal homo's. Watjes die nog geen deuk in een pakje boter neuken.
Nu is hier enige voorzichtigheid geboden, want de laatste tijd komen er schokkend veel berichten over katholieke internaten. En bovendien is het homoschap volgens diverse gelovigen niet aangeboren. Dus laat ik het zo zeggen: oranje kon er niets aan doen. Des te vervelender dat ze weer zo genadeloos zijn afgestraft.

2 opmerkingen:

  1. ...volgens mij heeft Jan 'em altijd al overdwars gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn voor Jan dat ie nu eindelijk wordt genoemd! Hij heeft er lang op moeten wachten.

    Z'n vriend

    BeantwoordenVerwijderen