zondag 14 maart 2010

Geen wouterbosjes

Hoeveel we waren weet ik niet eens. In ieder geval oneven en op een heel veld. Ik had de knollen aardig op. Want zoals een bekend gezegde heeft gezegd (vrij naar HAP): "wie zijn hoofd niet gebruikt moet zijn benen gebruiken". Maar gelukkig nog wel gescoord na een splijtende pass van Wim.
Maar terugkomende op de matige opkomst van 15 (?) man en geen enkele vrouw: we dachten allemaal dat de afwezigen het goede voorbeeld van Eurlings (kinderen maken, oké nog eentje dan) of Bos (lekker een rondje bakfietsen) volgden. Ik denk dan aan Ed, Frank, Roel, Bert, Pieter. De aanwezige mannen voelden zich dan ook wel een beetje lullig. Wat een gemiste kans om op de vierde feministische golf meegevoerd te worden in de vaart der volkeren.
Maar de aanwezige mannen maakten er een lekker partijtje van. De hesjes waren met één (of toch twee?) meer in het veld, maar wisten daar geen gebruik van te maken. Slechts door een leeglopende batterij van blauw wist oranje de winst te pakken. Mooie goals, maar wel veel gezeur over shoot. Kinderachtig, maar dat zal alles te maken met de frustratie dat ze niet het gezin in de goede richting kunnen sturen. Gert ging wel erg ver door Bert van achteren te nemen toen de laatste in wilde tippen. Tja.
De koffie van Jaap (en thee voor de she-man Toine) smaakte als vanouds. Ook daar werd de absentie van het gezin ingewreven, door de meiden van Dames 2. Gelukkig konden we ons daar via stevig verjaardaggezang overheen zetten. André van den Akker had tompoezen bij zich vanwege zijn verjaardag afgelopen maandag. Om aan alle twijfel een einde te brengen diepte Hans nog een verrassende anekdote uit zijn kinderjaren op. Zijn vriendje Charles-tje wist hoe een oester zijn paringsdans uitvoert. Zijn beweging en steelse blik zijn onvergetelijk en maken het verhaal zelfs heel aannemelijk.
Volgende week is Ed (nu met Dames 1 op stap) er in ieder geval ook weer. Christel niet. Of Bob dan weer zijn trainerskwaliteiten op ons wil botvieren. Tot dan.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten