zondag 27 februari 2011

hoogtepunten

Moet de man of the match persé de beste speler zijn (Lieuwe)? Vaak is het de man van het winnende doelpunt (Steve de Ridder, Andres Iniesta, Ed van der Heiden), maar waarom niet de man van de avond er voor (ikzelf) of van de vorige week (Jan Schuurman bij Veteranen B). Of van de hele ochtend.
Als de regen nog neerdruilt zijn er nog 12 kandidaten. Dat belooft een potje 6 tegen 6 te worden. En ja hoor als hek-hes heeft geklonken staan over het hele (!) veld twee halve dozijnen. Blauw is beter, maar weet dat niet in kloeke cijfers te vertalen. De morele winnaars waren dan ook in het blauw gehuld.
Het was koud en er werd hard gewerkt. Toine had als eenarmige bandiet een solo over het hele veld afgerond met een score. Leuk maar niet genoeg. Hooguit een eervolle vermelding. En Arjen met z'n rushes en assists op mij. Ook geen man of the match. Ikzelf meende met mijn doelpunt a la Bergkamp tegen Newcastle http://bit.ly/10mvmo ook heel dicht in de buurt te komen. En Hans, een heel aardige grap met kaasprikkers en een nat doekje en die belofte van taart volgende keer, ook heel goed.
Allemaal aardig, maar eigenlijk kansloos in de strijd voor de eretitel Man of the match. Want eigenlijk was die al vergeven.
Niet alleen tijdens de wedstrijd maar ook daarna was namelijk Bert Kruijf de laureaat. Een dubbel hoogtepunt als het ware. Hij gaat zich onsterfelijk maken door vanaf 1 mei van Lourdes naar Santiago de Compostella te wandelen. En hij heeft dat al gedaan door vanochtend 11 mannen te laten verbazen hoe je om kunt gaan met kansen, onze eigen Bertje Bargas. De één nog mooier dan de ander, maar allemaal mis. "Deze had er toch wel ingemoeten", een citaat van Hem zelf, dat eigenlijk het juryrapport in een notendop is.
Goed, Bert dus. Nog even kunnen we van hem genieten, want vanaf nu gaat hij in training voor de grote tocht. Hoewel training, een stukje rust hoort er ook bij. En Bert pakt zijn rustmomenten vanaf maart. Hij stopt dus een paar maand met hockey. Succes!
Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten