maandag 31 december 2012

jaaroverzicht

Zo, we hebben wel genoeg gehockeyd voor dit jaar. Om 10 uur stopten we er al mee. Geholpen door een snel laatste doelpunt van Jan Schuurman. Tijd om onder het genot van koffie het jaar te evalueren.

Bondscoaches
Het einde van het jaar blijkt altijd weer te kort om alle overzichten een plekje te geven. In de tijd dat ik nog televisie keek was er het jaaroverzicht van het journaal en de oudejaarsconference. Dat is flink veranderd. Op tv heeft ieder programma zijn eigen hoogtepunten en er lopen er meer conferenciers in ons land dan bondscoaches.
Hoewel het een rijkelijk gevuld jaar was, gaat Trimheren zich niet voegen in deze overdaad aan reflecties. Uw blogger kan nog niet eens een mop van Hans onthouden op de weg terug naar huis, dus een bespiegeling over het hele jaar lijkt me veel te hoog gegrepen.
En statistieken houden we niet bij. Het zou wel mooi zijn: topscorers, assists, reddingen, fouls commited, blessures, aantal genuttigde koffie, betaalgedrag, gemiddelde leeftijd, enzovoorts. Volgens mij hebben we zo iemand niet in onze groep. Misschien is het een goede zoekfunctie voor nieuwe leden.
.... gemiddelde leeftijd ....













Pyro power
Door de aangename temperatuur en het gebrek aan regen stonden 16 mannen op het veld. Na het inlopen was het mijn beurt om de rek-en-strekoefeningen voor te doen. Aan het einde van het jaar heb ik de groep niet blootgesteld aan vernieuwende oefeningen. Het afronden van 2012 in goede gezondheid vond ik een belangrijk goed. Tijdens het partijtje leek dat bijna nog verkeerd te gaan. Arjen, tot in de punten van zijn tenen getraind voor "Egmond", liep op elke bal, ook als er een man tussen zat. Henk Ebbers, zelf ook al zo'n terriƫr, wilde zich niet laten kennen en liep daarbij een bebloede hand op. Op nieuwjaarsdag zal hij nonchalant zeggen dat onder die pleister de enige schade zit van zijn pakket "pyro power".

Blauwe sokken
Het partijtje ging gelijk op. Blauw leek in eerste instantie de oranje equipe op te rollen, maar met een paar uitbraken herpakten ze zich. Gert was wederom succesvol en Ed was de meester van de assists. Voor een volgende keer de assistkoning draagt blauwe sokken.
... laatste doelpunt
En omdat Jan de laatste van 2012 maakte werd hij toegezongen in het clubhuis. Christel had de koffie gemaakt en kondigde nogmaals haar jaarlijkse oliebollenevenement aan, speciaal voor de mannen met bepaalde problemen. Komend jaar worden ook die uit de wereld geholpen.

Volgend jaar pakken we de draad gewoon weer op. Ik hoop dat ik jullie dan allemaal goedgemutst aantref. Kunnen we elkaar veel doelpunten en weinig blessures toewensen. Voor nu: een aangenaam oudjaar.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten