woensdag 26 december 2012

Oost-Europeanen vallen de hemel binnen


De selectie aan de hemelpoort stelt niets voor. In het hiernamaals zijn ook criminelen welkom. Sterker: ze zijn er al. Afgelopen zondag is het bewijs geleverd.
André ten Bergski toont zijn koevoet nieuwe stijl













Tijdens de koffie na afloop waren Oost-Europeanen gespreksonderwerp. Ze bestelen ons volgens de heersende mening maar Marcel was het daar niet mee eens. Zo’n beeld is erg makkelijk gemaakt, vond hij. Goed gezegd! En zo lekte ook zijn kersttoespraak uit.

De wereld is vergaan en afgelopen zondag speelden negen mannen hockey in de hemel. Het was heerlijk. Het regende warm water en toch werden we afgedroogd. En al die tegendoelpunten, ze deden eigenlijk geen pijn. Met een glimlach incasseerde het blauwe team tien of misschien wel meer treffers. Oranje was het criminele Oost-Europese team dat blauw ging bestelen. Andre ten Bergski had de gele sokken aan, de koevoet van de hedendaagse inbreker. En Jan Schuurmanski en de Bulgaren Beekov en Burgmeyov sneden door onze verdediging als een warm mes. Maar in de hemel is kennelijk alles aangenaam. Het enige waar je nog last van hebt is een achillespees, waardoor blauw ook nog eens één-tegen-één moest spelen.

Op 21 december was ons voorgehouden dat de wereld met donderend geweld zou vergaan. In de werkelijkheid hadden we die dag last van een opkruipende mist. We zijn langzaam door het einde der tijden opgegeten. Ik moet denken aan de postbode van  Heere Heeresma. En zo speelden we zondag onder eenzelfde grijze deken, waaruit het ook nog eens flink regende.

Het negental maakte er echter een mooi potje van. Toin nam het heft in handen bij de training en liet geen oefening onbenut. En het partijtje was een hemelse ervaring maar ook erg ongelijk. En van die 70 maagden was ook geen spoor te bekennen. Ja, Christel, maar die is geen maagd.
Met haar komst dachten we verlost te worden maar de hemelpoort bleef gesloten. Omdat het voorportaal nogal tochtig was hebben we ons metier maar weer opgepakt en nog een keer het laatste doelpunt gespeeld. Voor blauw zat er niet meer in dan een eretreffer, niet eens de winnende. Kansloos waren we tegen het Laufpensum van het viertal.

Volgende week, 30 december is het een gewone doordeweekse zondag, dus is iedereen weer welkom. IJs en weder dienende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten