maandag 29 juli 2013

Hitteplan

Het nationaal hitteplan voorzag dat de zevende dag van de hittegolf aan een intensief partijtje hockey moest worden besteed. Om het spannend te maken kwamen er een ongelijk aantal trimheren op dit evenement af.

Hitteplan als debiel schild

Zo'n hitteplan is natuurlijk bedacht om alle aansprakelijkheden goed af te hechten. Stel je voor dat een oudje bij 36 graden het leven laat en zijn familie het niet zag aankomen. Dan moet je een plan hebben waar je op kunt terugvallen. Een plan met goede adviezen en verantwoordelijkheden. We vinden al die bemoeizucht debiel, maar we hebben het zelf zo gewild. Want we niet accepteren dat het leven ergens door eindigt.

Smorende hitte

En zo trotseerden dus 11 mannen alle risico's die de moderne mens op zijn pad treft. Onweer, stortbuien, zonnekracht 5 en smorende hitte. Afgelopen dagen hadden we alles meegemaakt dus deze zondag kon het zo weer gebeuren.
Na de gebruikelijke inleidende schermutselingen was het partijtje op het kleine veld al voldoende uitdaging voor ons. Het team oranje was in het nadeel door de bodywarmer. Dat leidde al snel tot warmtestuwing waardoor blauw het partijtje eenvoudig wist te winnen. Oranje heeft nog in het hitteplan gezocht naar een passage over bodywarmers maar we durfden er geen advocaten op te zetten. Gérard was de topscorer van blauw, André streek de foutjes weg (de strijker) en Hans zaagde aan het moraal van oranje (de houtzager).
Advocaten hadden zij niet nodig, want oranje had niet door dat Jan honing aan zijn stick heeft. Ik weet niet of mevrouw Schuurman dat weet, maar Hans wist het wel.

Bep Bakhuys

Het mooiste doelpunt was van Piet Adriaanse namens oranje. Ik heb in de archieven van ons voetbalverleden een foto gevonden die de werkelijkheid nauwelijks geweld aandoet.
Het hitteplan had dit niet goedgevonden
Bep Bakhuys kopt vallend de bal in het doel,
een actie die alleen door Piet Adriaanse zou worden geëvenaard

Hoor ik een "o ja"? Niet zeggen! Want dit was nog voor de tijd dat we dat nog herinneren. DHC bestond toen nog niet eens. En van een hitteplan kreeg iedereen nog de slappe lach.

Hitteplan als aanmaakblokje

Uiteindelijk belandden we allemaal gezond en wel in het clubhuis. Het begon weliswaar een beetje stil maar onder de zomerse klanken van Jeffrey Spalburg kwamen er weer praatjes. Hengelo o o, Trap um an!
En met het hitteplan steken we de barbecue aan.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten