zondag 7 juli 2013

Koffie

En toch laat een aantal Trimheren het hoogtepunt van iedere zondag, de koffie, aan zich voorbij gaan. Ook dit keer waren er maar 9 man die de koelte van het clubhuis opzochten na een zweetovergoten partijtje.
Ed: negen (9) man op de koffie

Zweet des aanschijns

Soms vraag ik me wel eens af waarom we zo vroeg al op het veld staan, als het toch hevig zweten is. Een beetje inlopen op halve kracht en lijnoefeningen of kwart van ons vermogen. En toch parelde het zweet op onze voorhoofden.

stinkende DNA-strengen

Aan het hek inspelen is dan een verkeerde keus, want dan moet je ook nog een hesje over je shirt. Of het shirt uittrekken. Maar dat levert commentaar op van Willem, die het opneemt voor de wasservice. Al die ingewikkelde DNA-strengen leveren na een dagje in een plastic zak een bijzonder melange op, waar een volleerd brander van koffie-aroma's nog wat kan leren.

Jan de winner

Het blauwe team had de kwaliteiten van Lieuwe die oranje danig in de weg stonden. Maar met het vertrek van Hans (familie-verplichtingen geloof ik) kon blauw met een numeriek voordeel de zaken weer rechttrekken. Uiteindelijk was het Jan die de winner binnenschoot waardoor we moe maar voldaan naar de koffie konden.

Koffie-geld

We speelden 7 tegen 7, dus we misten toch een groot aantal mannen. In het bijzonder misten we Ed, de penningmeester. Hij is er vandoor met de koffie-gelden. Iedereen heeft 30 euro kunnen inzetten en nu zit Ed ermee in Sjanghai. Op de foto poseert hij in het Marken van China. Heel ontspannen maar we kunnen allemaal zien dat hij zijn zakken leeg heeft. Wat hij met de pot heeft gedaan is de vraag.
Ed zonder koffie-geld
Ed, net leeggeschud in toeristisch Sjanghai

Zweterig

Hij zegt iets over beleggingen. Dat zou jammer zijn, want je moet volgens mij niet op het hoogtepunt instappen. Maar misschien heeft hij een zweterig kledingatelier (waarom zouden die mensen het beter hebben dan wij) gevonden waar nog op ouderwets wijze de marges worden gemaakt. In dat geval heeft hij na de vakantie gebak. In het andere geval was de koffie van vandaag ons laatste kopje.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten