zondag 26 januari 2014

De 1e wereldoorlog, voor wie er niet bij was

100 jaar geleden

De Eerste Wereldoorlog is weer in volle gang. Boeken verschijnen, evenementreizen naar de Somme, historici debatteren over de schuld- en de overwinningsvraag. Duitsland is niet de enige schuldige. En hebben ze eigenlijk wel verloren? Het blijkt allemaal anders te zijn dan ik altijd heb geleerd op school. Het gaat vier jaar duren dan is het allemaal voorbij en beginnen we aan een lange aanloop naar WO2.
We leven ons leven in het heden en 100 jaar geleden. We hoppen de komende jaren door Europa, van de ene naar de andere gebeurtenis van 100 jaar geleden.
Mooi voor degenen die er niet bij zijn geweest.

slijtage op f5

Dat geldt ook voor deze hockeyverslagen. Was je er niet bij dan kun je het nalezen. En was je er wel bij dan is het mooi voor de verwerking. De afgelopen weken werkte ik ook naar een 100 jaar wachttermijn maar dat werd niet gewaardeerd. Jullie f5-toets kreeg slijtageplekken.

Piet Patat

handen opwarmen voor we beginnen
Afgelopen zondag (dat was 26 januari) stonden we met 18 man op het veld. Toch trokken we doeltjes naar de kop van de cirkel. Een potje met pieren. De enigen die veel hebben gelopen waren de verdedigers als ze weer een misser moesten ophalen. Geen blessures, alleen Piet werd tegen de paal gepatat. En later zijn voet onder vuur genomen. Bij ontstentenis van Bob en Bert viel het aantal verdedigende shoots ook mee. En oranje won, met een paar mooie doelpunten en fraai verdedigend werk van Frank.
Het inlopen wordt steeds meer afraffelen. Even de ellipsen om de pionnen. Dan een rekje en een strekje en dat was het dan wel.

Gratis stemadvies

De koffie na afloop was smakelijk en de verhalen van Jan ook. Vooral als ze gaan over onvoorziene gevolgen, die je dan maar moet slikken.
Adri heeft bij de hockeyclub Lochem langs de lijn leuke contacten opgedaan. Maar hij heeft ze kennelijk boos gemaakt want ze willen een duel. Of wij Adri willen helpen. Op 9 februari (of 16) gaan we de strijd aan tegen een mixed trim-team van Lochem. Binnenkort volgt meer informatie.
Van onze groep staan overigens twee mannen op verkiesbare plaatsen bij de komende verkiezingen: Fred op plek 7 van lijst 3 (VVD) en ik op plek 9 van lijst 1, de PvdA. Als je ooit een keer op de PvdA wilt stemmen dan ligt die kans nĂș voor het grijpen: 19 maart.

Al een Nobelprijs

Arjan vliegt al, Frodo is te laat
Terwijl ik dit schrijf vliegt Arjan naar Myanmar. Een dubieus land waar de president democratisch is gekozen is maar 's avonds, als de gordijnen dicht zijn, in zijn generaalsuniform voor de spiegel herinneringen staat op te halen aan mooie tijden. Nu is hij in afwachting van een glanzende auto. En een Kia voor Aung San Suu Kyi. Minder, maar zij heeft al een Nobelprijs gehad. Over 100 jaar herinnert men zich alleen nog die glanzende auto.

Gerrit Geuvers

NB: deze blog verhuist binnenkort naar www.bizzstory.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten