donderdag 23 januari 2014

Groningen

Het was afgelopen zondag een mooie dag om te hockeyen, beetje fris en geen wind. Dus mijn haar bleef in model. De opkomst was groot, uiteindelijk stond de teller op 19. En voor mij was het mooi dat Arjan er niet was.

Aardbeving

Vorige week was het partijtje geëindigd in een nederlaag maar vooral in een harde botsing met de autoverkoper te Maarssen. De grond trilde als een aardbeving. Op de foto’s van vorige week tekent Frank de situatie uit op het PD. Maar na een weekje herstel was er niets meer te zien, behalve een korstje op de rechterknie.

vooral sterk in de passing

Gas open

De dader was afgelopen zondag in het obscure Myanmar. Selling toys to the boys. Ondertussen speelden wij een partijtje 9 tegen 9, want Diederik brak het straffe inloopprogramma van Jan al snel op. En dat terwijl het allemaal niet echt snel ging. Dat werd ons fijntjes verteld door Tim, zoon van Bert Meijer. De jongen is qua lengte zijn vader de baas en ook qua snelheid. Maar op het gebied van passing had hij voor ons een compliment in petto: dat deden we erg goed. Dat zou in zijn team, A1, veel meer moeten doen. Nu rennen ze als kip zonder kop over het veld en dat vindt Tim wel jammer. Dat mag dan zo zijn, tussen de trimheren maakte hij wel indruk als hij even het gas opendraait. Maar mij bracht ook zijn opmerkingen aan het denken: zou het niet eens aardig zijn om Bert een wedstrijd van A1 te laten meespelen? Een baken van rust. En passes natuurlijk.
Frank showt het winnende shirt

Henk Kamp

Maar eerst even het partijtje van zondag: oranje won. Met een paar onvergetelijke doelpunten van Piet, onder andere één in de val. Maar die ene van Ed, met het haakje, mag niet onvermeld blijven.
Over shoot moeten we het nog hebben. De besmettelijkheid van deze overtreding is aanstekelijk. We kennen de pappenheimers maar ondertussen bedient zelfs Hans zich van het uiterste middel om een veelbelovende aanval in de kiem te smoren. 
Ons staan twee opties open: lekker doorshooten, het gaat op de zondagochtend immers om de lol, of streng straffen, het gaat immers op zondagochtend om de lol. Ik ben zelf erg voor de lol op zondagochtend.
En de koffie natuurlijk. Ed, de Henk Kamp van de trimheren, heeft niet voor niets als kop van jut gespeeld. Kom en geniet, zo lang het nog kan. Want ook aan deze voorraad komt een eind.
koffie zoals het vroeger was


Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten