zaterdag 15 augustus 2015

hoed u voor blessures

Het is zaterdagavond, zonet de Graafschap de bietenbrug op zien gaan tegen Zwolle. Op een klassiek grasveld. Dat hoort zo vinden de supporters. Dan weet je dus wat je krijgt als het hard regent. Sensatie en vervelende blessures.
Marcel met operatiehandschoenen
Dan ben ik blij met een kunstgrasveld op zondagmorgen. Met onze technische kwaliteiten kunnen we dan goed uit de voeten. Maar ook dan kan het nog goed mis gaan. Toine, net terug uit Spanje stapte op de stick van André en ziekte door zijn enkel. Zijn vrouw, Inge, had nog gezegd dat-ie rustig aan moest doen.

De foto's zeggen genoeg van de pijn, maar ook van de zorg. Het was een soort M.A.S.H. Iedereen had een zwaailichtje en ik een fototoestel. Uiteindelijk won het team van Toine wel, dankzij het loopvermogen. De technische kwaliteiten van blauw kwamen niet uit de verf op de warme grasmat.
De week ervoor was het ook al zo mooi weer en toch was de opkomst matig. Gelukkig had ik ook daar de foto's nog van. Het was het weekend van de canal parade, dat is wel duidelijk.

Morgen zijn er meer terugkeerders. Ik zag afgelopen week Paul op de fiets en Adrie in de supermarkt.  Wie nog meer? Al deze vakantiemannen maken morgen weer de eerste rushes op het veld. En gaan met een conditie-achterstand het duel in en stappen op een voet of stick van de tegenstanders. En toen je het bed uitstapte fluisterde ze nog: "doe je rustig aan?"
broeders Hans en Ed
Hans lijdt in stilte
warmlopen
net terug uit Amsterdam
André zwaait af, maar .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten