zondag 15 februari 2009

Calorieën

Het was weer koud, maar wederom lekker genoeg voor 16 mannen en een vrouw om om 9.00 uur present te zijn. Voor Jan en Arnold zelfs warm gezien de blote knieën, stoere mannen.
Christel liet ons weer aardig de hoeken van het veld opzoeken. Daardoor werden we warmer en gingen veel kledingstukken over het hek.
Daarna een oefing in balbezit. Dat schijnen we iedere week te spelen, maar het geheugen begint ons in de steek te laten. Voor Gérard, die ons gebruikt om in vorm te blijven, gold het excuus dat-ie niet vaak komt. Voor de rest: op een kwart veld, maar wel over de hele breedte. Vrijlopen, gaten trekken, snel spelen en tot vijf tellen. Als het geheugen het nog doet valt het niet mee gelijktijdige handelingen te verrichten.
Gelukkig werden we snel uit ons lijden verlost.
Oranje tegen blauw. Blauw won makkelijk, maar van beide zijden was het calorische verbruik groot, want het speelveld was lang. De vermoeidheid was groot. Dat leverde een fraaie duik van Henk Ebbers op na een actie van Roel. Wederom was er geen sprake van opzet. We zijn zo lief voor elkaar.
Volgens Frank had onze activiteit geleid tot een verbruik van 600 kilocalorie. Gemiddeld, voegde hij er ironisch aan toe. Daarbij doelend op de paaldanser Bert, die overigens wel het winnende doelpunt mocht noteren, na een fraaie actie van Henk.
Alsof er nog niet genoeg calorieën doorheen waren gejaagd opperde Jan nog een partijtje tegen Dames 1. Maar meer warmte-eenheden hadden we niet. Dus gingen we op zoek naar een tractatie. Maar wie schetst mijn verbazing dat wederom niemand zich zo jarig voelt om zijn collega's calorisch weer een beetje aan te vullen?
Hier moet de penningmeester eens gaan optreden. Zet de verjaardagslijst maar bij deze blog. Kunnen we ons verheugen.
Christel liet weten zondag 8 maart vanuit Zeddam sportieve acties voor ons te regelen. Vanaf 10.00 uur, maar daarna is er wel een stevige soep. We zijn benieuwd naar de activiteiten en de smaak van de soep. Maar 22 februari, de ideale smoes tegen carnaval, gewoon weer om 9.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten