zondag 8 februari 2009

De domste boer'n ...

Het was weer waarachtig trimherenweer. En een mooi bevroren veld. Dit alles lokte 17 mannen en een vrouw vroeg uit de veren voor de wekelijkse portie zelfkastijding met een glimlach. En wel meer dan dat. Want pijn deed het wel voor blauw. Constant in de aanval, de mooiste dummy's, maar geen doelpunten. Nou ja, eentje dan. Door onze eigen nummer 14 Bert Kruijff. Die daarna het spel aan zich voorbij zag gaan (zag ik hem schrikken toen de bal op hem afkwam?). Het bleek een spierblessure te zijn. Maar er waren meer redenen voor het collectieve falen. Het houtwerk voorkwam menig doelpunt en goed verdedigend werk van Frank deed de rest. Daarmee zakte de moed in de spreekwoordelijke schoenen. En dat met een overtalsituatie. Die werd overigens niet benut: Wim bleef consequent in de eigen cirkel, waardoor hem langzaam zijn ledematen bevroren.
En zo kwam het dat oranje twee doelputen maakte uit counters. De domste boer'n hebt de dikste eer'pel zoals een fraai Achterhoeks zegwijs luidt. Maar het spelletje gaat om de doelpunten dus trok oranje een lange neus. Henk Meerstad kon het niet deren. Hij zag zelfs het kunstgras voor zijn ogen lentegroen worden. Het was inderdaad een weldaad als je even kon loskomen van de wedstrijd.
Toch maakte blauw uiteindelijk de winnende treffer. En zo kan dus weer het gezegde van de dikke aardappelen weer opgeld doen.
Over dik gesproken. Hans Pieterse had nog een waar gebeurd verhaal uit het ziekenhuis opgetekend, hetgeen wederom meer dan een glimlach deed weerklinken. Frank was net naar huis waardoor er geen mop op kon volgen. De schaterlach viel daardoor dood neer, op de ronde tafel van de IJsselcrossers. Want voor de koffie moesten we een uitwedstrijd spelen. Niemand had een sleutel (volgende keer onder de deurmat kijken) maar Tineke wist onze gravende buren te bewegen om voor ons een extra potje koffie te maken. Met een zak holle eieren die Ed bij zich had smaakte dat goed. Onze dank was groot. Groot genoeg om niet mee te hoeven bateren.
Dat zou overigens een groot risico inhouden. Arjen was net opgelapt en hij wil het zo laten.
Tot volgende week.

Gerrit

1 opmerking:

  1. het lukt best om een reactie te plaatsen, even een account bij google aanmaken

    BeantwoordenVerwijderen