zondag 22 maart 2009

excuses

De eerste excuses van een bankier ligt op tafel. Maar wat kopen we ervoor. Ook kamerlid Boekenstijn heeft zich weer geexcuseerd. Daar koopt de VVD al helemaal niets meer voor, want het zijn er zo veel dat-ie er mee kan kwartetten.
Voor ons was er geen enkel excuus om niet te komen. Het was mooi weer en nog geen zomertijd. Er waren dan ook 18 man die onder leiding van Tineke over het veld draafden.
En Tineke had zich goed voorbereid: weer een nieuwe oefening, waarbij de spieren warm bleven en de technische vaardigheden volledig uit de verf kwamen (of konden worden ontwikkeld). Dus geen excuus volgende week als je in je eigen dummy trapt of als je niet lekker flatst (denk niet al te zeer na over betekenissen van deze termen, gewoon doen).
Daarna het partijtje blauw tegen oranje. Na het collectieve falen van oranje had ik toch in het clubhuis wel excuses verwacht, maar die kwamen niet. Het was een afstraffing door blauw. Jan was erg op dreef en Henk onderbrak op zijn typische wijze bijna iedere pass. Gert maakte de eerste hattrick. En Bert - bum bum - Kruijff wist het doel ook wel te vinden.
Aan de andere kant scoorde Pieter na matig verdedigend werk van mij. Alsof ik een plastic stick had schoot de bal er doorheen. Excuses.

5 opmerkingen:

  1. Goed idee, Gerrit! Het doelsaldo is toch altijd al zo laag (bij de anderen), dus ík zal zorgen voor vijf plastic sticks en die worden vóór aanvang van elk potje verloot onder de rode partij. Alleen Frank Leuver krijgt er altíjd één.
    Bert Kruijff

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gerrit, je vergeet te melden dat jullie (oranje) Lieuwe hadden en wij (blauw) niet. Hij maakt het verschil. Het was gewoon onze dag niet, zoals wel vaker trouwens. En kijk, wij konden er ook niets aan doen dat nou net wij de oranje hesjes kregen.

    Volgende week is het weer blauw tegen oranje en dan zullen we eens laten zien wat we kunnen!

    Groeten,

    Blauw

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste blauw,
    Volgens mij was jij oranje. Maar ik mis nog steeds de excuses. Volgende week alle gelegenheid voor excuses op z'n Japans: eerst een huilbui, dan in het zwaard.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het ING-oranje gevoel die nb postbank blauw hebben opgeslokt was er niet in de wedstrijd. Wellicht is het grote graaien van voorgaande jaren door oranje nu afgestraft???

    BeantwoordenVerwijderen