woensdag 20 april 2011

roze en bruin

Het wordt stilletjes aan een oefening in geheugentraining: het verslag van de trimheren maken. Door een overvolg programma schuift het verslag naar achteren en glijden sommige leuke voorvallen van de glijbaan van het geheugen. Rotsvast boven aan blijft echter korporaal Pieterse die ons met licht ironische drang door de eerste oefeningen loodste. Daarbij hield hij zich niet aan de bekende en ingesleten volgorde der dingen met als gevolg dat zijn onderdanen gedwongen waren goed te luisteren. Slim ventje.


Ook liet hij ons een paar oefeningen doen, waarbij een pion als verdediger diende. Makkeljik zou je denken, maar Henk M. liet zich zelfs door het statische verdedigen uit balans brengen. De overigen konden met jankend schot de plank treffen. Baasje Pieterse voerde in zijn voorbeeldoefening de overtreffende trap uit en jankte het kleinood in de ballenvanger. Hoppa!


Roel maakte een verjongingskuur door naar verluid. Ed noemde hem in ieder geval, toen hij aan kwam dribbelen met de bal: "zeg jongetje". Het deed Roel niets. Misschien al een beetje doof aan het worden.

Het partijtje was weer als vanouds. Het gaat om het winnende doelpunt. En wederom was dat niet het team van Jan Schuurman. Die deed overigens niet mee. Later stond hij nog wel heftig te juichen toen de Graafschap via de onvolprezen Rogier Meijer, de 1-1 maakte tegen FC Twente, maar de ochtend was niet aan hem besteed. Dat zal ook komende zondag niet gelden, want dan moeten we allemaal verplicht uitslapen. Met pasen is er dus geen trimherenbal.

Aldus tijdens de koffie besloten, waar ondergetekende een aantal koeken uitdeelde om mijn 2e lustrum bij de club kleur te geven. Die was roze en bruin. Maar daar hoeft niemand iets achter te zoeken.
Dus komende zondag mogen jullie iets voor je zelf gaan doen, die week erop zijn we er allemaal weer.

Gerrit Geuvers

2 opmerkingen:

  1. Christel van Beek21 april 2011 om 17:22

    Fijne Pasen allemaal en succes met het beschilderen van............jammer dat we dit jaar de resultaten niet te zien krijgen!!!!!
    Ook namens Tinus eierze!?!?!?!
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen