vrijdag 5 augustus 2011

gebroken pols

Voor de trimheren was het afgelopen zondag ander dan anders. Een dragende functionaris moest wegens een ernstig mankement verstek laten gaan. De vorige keer had Bert de Kruif zijn pols gebroken in zijn drang het winnende doelpunt te scoren. In een kennelijke scrimmage stortte hij ter aarde. Daarover zo meer, want voor je het weet is het 9 uur en begint het warmlopen. Bob nam het initiatief om ons eens flink over de kling te jagen. We belanden allen op de grond, maar dan op beheerste wijze. Wederom zijn er nieuwe latijnse namen aan de toch al zo rijke woordenschat van de trimheren toegevoegd. En passant zijn tevens spieren toegevoegd voor dagelijks gebruik. Altijd mooi meegenomen.
Na deze kennismaking met het onbekende in 't trimheerlijk lichaam kon het partijtje worden afgewerkt. De teams leken redelijk opgewassen tegen elkaar maar de uitslag loog er niet om. MAar als ik die nu ga publiceren doe ik dat vast wel. Daarom, onder voorbehoud, 't werd 1-10. Een uitslag Graafschap-Ajax-waardig. Voor Arjen was het een mooi begin van z'n vakantie, diezelfde middag. Voor de rest een business as usual. You win some, you lose some.
In de nazit was Bert het gesprek van de koffietafel. Het hele voorval werd nog eens uit de doeken gedaan. Christel was ook aanwezig, maar had het moment zelf niet goed meegekregen. Daarom gingen de heren zelf met het verhaal aan de haal. Lieuwe en Arjen speelden een rol, maar ohne böse Absicht. Bert zag Arjen over het hoofd die wel heel diep de bal wegspeelde. Als een engeltje (maar wel een standbeeld) ging Bert onderuit. Afijn de rest is geschiedenis. Het einde van het liedje was dat Toin en Henk om drie uur ('s middags, dat gelukkig nog wel) thuis waren. Hopelijk kan Bert binnenkort weer een kopje koffie vasthouden en zijn praatjes weer verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten