zondag 4 september 2011

Religieuze ochtenddienst

Het stadsfeest trekt diepe sporen door de gelederen van de trimheren. De avonden ervoor had menigeen flink doorgetrokken op Simonsplein of Grutstraat. Of dronken feestgangers uit de heg getrokken. Alleen Marcel (doelpunten en acties) en Ed (genadeloos de stand inwrijven) deelden niet in de malaise.
Ook deze keer leek het op een mooie wedstrijd in de vochtige warmte. Dat krijg je als de armoede gelijkmatig is verdeeld over oranje en blauw. Oranje leek zonder Lieuwe het blauwe team over de pijnbank te trekken, maar blauw trok snel de stand gelijk. Door de uitgestorven tribunes rolde de echo: 5-5, maar door een discutabel doelpunt ("niets zeggen") kwam oranje weer op de rails en maakte er een SanMarino-uitslag van. Uiteindelijk scoorde blauw de winnende waardoor we allemaal tevreden naar de koffie konden.
Of gewoon naaar de matineuze doorstart van het stadsfeest, want dat kon ook. Er was een heel blij evenement op het simonsplein: een gezamenlijke religieuze dienst. Alle religies op één plein, dat moet werk van de duivel zijn.
Gelukkig belijden Trimheren DHC een ander geloof. De lijdensweg mag gepaard gaan met plezier. En in het leven na de dood is er gewoon koffie van Jaap.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten