zondag 8 januari 2012

15 man en 1 bal

Vanochtend bleek dat 15 mannen hun goede voornemens voor 2012 ook daadwerkelijk kracht bij zetten. Het weer was niet om over naar huis te schrijven en dat er maar één bal was bleek ook geen probleem. Zelfs het gemis van de hesjes werd zonder gemor opgelost. Na de vakantiedagen verkeerden we allemaal nog in de creatieve oplosmodus. Noem een probleem en wij lossen het op. Goede opgestroopte mouwensfeer.
Ook uw trainer van de ochtend had een gemakkelijke ochtend. Zwieren en zwaaien over het veld en op de lijn. En daarna inspelen, met die ene bal. Al jaren zat-ie in het koffertje van de penningmeester, nu mocht-ie los. Ed en uw verslaggever namen bezit van het kleinood, maar we stelden ons ruimgeestig op en maakten een kringetje van jongens en van jongens.
Het verdelen van de jongens over de teams zou met een oneven aantal gemakkelijk tot discussie kunnen leiden, of erger: tot een handgemeen, maar ook dat losten we samen op. Al snel stonden er zeven "white collars" tegenover 8 "blue collars". Een bijna marxistische klassenstrijd dus.
De arbeidersklasse won de klassenstrijd, dankzij kameraad Piet die de kapitalist Frank met maar liefst 2 hattricks verschalkte. Het laatste doelpunt van hem werd echter afgekeurd omdat de aanval niet volgens de regels zou zijn verlopen. De blauwe kragen maakten er niet zo'n punt van, geheel in de sfeer van de rest van de ochtend. Want ook deze strijd, die in de rest van de wereld tot dood en verderf heeft geleid en, niet te vergeten, een muur van jewelste, liep met een warm gevoel van gemeenschappelijkheid af. De blauwen maakten via André zelfs het winnende doelpunt. Maar wit toonde zich een groots verliezer van de klassieker aller strijden.
Alleen penningmeester Ed leek tijdens de koffie de sfeer te bederven. Er moet 30 euro worden gestort, op zijn rekening. Maar goedgemutst als hij is wist hij met goedgekozen woorden de meesten naar hun chequeboekje laten grijpen. Ed weerde dat af met de belofte van een allesomvattende mail. Gelukkig maar.
Jaap was er, wederom met zijn kleindochter. Hij vertelde haar desgevraagd dat we tijdens de koffie de hoogtepunten van de dag er voor wisselden. Dat was Hans Teeuwen, hoewel die ook een paar hele diepe punten kende, maar ook Das Leben der Anderen over de Stasi in Oost Duitsland. Een film vol spanning, angst en verraad. Niet echt de sfeer van deze ochtend. Die sfeer kan het best worden beschreven met 15 man en 1 bal of verbeeld worden door 5 man en 1 gitaar: http://www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M&feature=youtu.be
Tot volgende week, met taart van Lieuwe.

Gerrit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten