zondag 11 november 2012

Doordeweekse bezigheden

Zo kenden we Toin nog niet
Breaking
Henk Meerstadt komt bij veel mensen thuis. Hij schrijft daarna een mooi stukje PR of een rapportage.
Vorige week is hij kennelijk bij Bonsen en Reuling geweest. Wat hem het meeste trof was dat hij niet bij een vooraanstaand accountantsbedrijf was beland maar in een koekjesfabriek! En, nog verrassender, Toin is helemaal niet de commercieel directeur die hij voorgeeft te zijn, hij voert het respectabele ambacht van bakker uit.
Tot zo ver de doordeweekse bezigheden van enkele trimheren.

Grindbak
Een bruggetje om te vertellen dat voor sommigen het een taboe is om te vertellen welk beroep je uitoefent. Hans, we weten het allemaal, heeft een beroep waarbij hij veel naar mensen luistert. Iedere week geeft hij een paar goede moppen ten beste. EĆ©n op de vier loopt helaas de grindbak in, maar ik vind het nog knap dat hij tussen boren en spoelen van zijn slachtoffers zoveel fraaie Witzen te horen krijgt.
Christel liet zich ook niet onbetuigd, hoewel het inkijkje in haar personalia ons even deed stilvallen. De stilte werd alleen overtroffen door die ons trof bij het schilderen van een naaktmodel. Maar uiteindelijk was er toch de gulle lach met de clou: de winterslaap voor de grot. Persoonlijk wil ik de grap van Frank memoreren die zich afspeelde in een treincoupƩ. Tip: op het goede moment thuis vertellen. Bosje bloemen erbij, bijvoorbeeld.
Goed, ondertussen hadden we de taart van Henk Ebbers ook op. Dank en alsnog proficiat. Volgende week is het trainstersduo Christel en Tineke aan de beurt. Komt allen.

Streetview
De moppen maakten dat de zitting lang duurde. En dan te weten dat we ook voor het partijtje veel tijd nodig hadden. Van het vernederen van oranje leek blauw geen genoeg krijgen. En de wortel van het winnende doelpunt gaf ook oranje de energie om het nog eens te proberen. Ofschoon het al 6-0 stond, gelijk verdeeld over twee helften. Het werd uiteindelijk 7-0.
In de score had Gert een belangrijk aandeel. Nominaal, hij scoorde er 3, maar ook fenomenaal, hij scoorde ze vanuit onmogelijke positie. We zijn nog op zoek naar de camerabeelden. Waar is Google Streetview als je ze nodig hebt?
Gert was lang bezig met zijn dankwoord

Traktatie
Mij bereikten klachten dat het verslag meer over politiek en maatschappij ging en nauwelijks meer gaat over de wedstrijd of trimheren. Volgens mij is er nu wel genoeg gezegd. Het moment zelf krijg je toch niet meer terug, dat zit ergens in je hoofd. Vooruit, nog een foto van de topscorer met een fan om te herinneren.

Volgende week dus traktatie door de dames. Het zou dan leuk zijn als we een stukje van 50 tinten grijs kunnen reciteren. Ik weet het, doordeweeks hebben wij het heel druk, maar onze trainsters hebben het ook niet makkelijk. Doe het voor hun, tijdens het  opwarmen voor het partijtje.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten