zondag 4 november 2012

Revolutie

Ons land staat in vuur en vlam. Met gevoel voor historisch drama kan gesteld worden dat we momenteel het premie-oproer meemaken. En alsof dat niet genoeg is valt ook de Graafschap ten prooi aan opstandige krachten. Hoe houden de Trimheren van DHC zich onder dit revolutionar gesternte?

Dividend
Op de eerste zondag van november verschenen maar liefst 22 man op het veld. Volle bak dus en dan waren mensen als Gert, Lieuwe, Bert, Frank L, PJ en Fred niet eens van de partij. Je kunt gerust stellen dat de koers van het emotie-aandeel DHC-trimheren het goed doet. De penningmeester weigerde vooruit te lopen op splitsing van het aandeel. "Eén zwaluw maakt nog geen zomer" aldus Ed van der Heiden. Analisten denken dat de wekelijkse uitkering van dividend een belangrijke stuwende kracht is achter de koersstijging. Ook volgende week kan, dankzij Henk Ebbers, weer een winstuitkering worden opgehaald.

Winstwaarschuwing
Toch is een winstwaarschuwing op z'n plaats want zowel Christel als Tineke lieten verstek gaan. Uit anonime bron bleek dat beiden onaangenaam getroffen waren door het slachtofferen van Clémence Ross, de eerste vrouwelijke voozitter van een eredivisieclub. Als reactie laten de trimheren in een communiqué weten dat zij niet van mening zijn dat vrouwen nergens meer goed voor zijn. Waarvan acte.

Chocoladeletters
Ook de onrust over de stijging van de zorgpremies heeft zijn schaduw vooruit geworpen. Van onvrede, door de krant met de grootste oplage deskundig gevoederd met kloeke chocoladeletters, bleek weinig tijdens en na afloop. Maar de hoge opkomst kan volgens zorg-ondernemer Bob wel degelijk zijn oorzaak hebben in de toenemende zorgkosten. "Het is niet uitgesloten dat het nieuwe kabinet een andere oplossing moet gaan zoeken. Het doorberekenen van kosten van zorg is dan een mogelijkheid" doceert dokter Bob. "Trimheren zijn slim genoeg om dat te snappen en sleutelen nu dus al aan hun gezondheid. Maar dan moeten hoge ballen per definitie worden afgefloten," aldus een tandarts in bonis.

Olifant
Om de ellende in eigen land te vergeten is het verleggen van de aandacht naar het buitenland een succesvol recept. Daarom de verkiezing van de president van de VS. Het partijtje hockey (na een streng maar rechtvaardig geleide training door Bob) speelde zich deze ochtend af tussen blauw en rood. De ezel tegen de olifant.
Ondanks de volle bak werd er toch goed gespeeld. Blauw was sterk in de counter, rood was rijk aan ideeen, laat ik maar zeggen. Het werd 3-1 en rood incasseerde ook nog het verliezende doelpunt, Jan en Ed waren de topscorers. Ik mocht een pass van Pieter erin jassen.

En zo werd het tijd voor de koffie en taart van Arjan want verjaardagen gaan gewoon door tijdens opstanden. Er waren er alleen maar blije winnaars en tevreden verliezers. Want: met een gezonde geest in een gezond lichaam én een stoer communiqué onder de arm. Wij kijken weer uit naar de volgende week.

Gerrit - Ché - Geuvers

Een vierende Arjan ziet de zorgtoeslag op zich afkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten