zondag 18 november 2012

Keek op de Week Doetinchem (KWD)

Het hield ons allen, zoals we deze druilige zondag op het veld stonden, al jaren bezig. Wat betekent in 's hemelsnaam KWD? Na vandaag weten we het.
Geen leiding aanwezig, ze doen maar wat...

Toch 12 man waren door de druilerige regen naar het veld gekomen om wat moois te laten zien. De trainsters hadden zich afgemeld. Waarom weten we niet. Zou dit 't zijn?

Voordat AndrĂ© ten Berge ons onder handen nam was er tijd om de kledinglijn van ons mannen te beoordelen. Het kwam door Arjan, met zijn nieuwe metallic-perzik shirt. Een hardloopshirt waarmee hij zich in Egmond in de kijker wil lopen. Dat gaat 'm zeker lukken. Nu al liep de helft van de mannen voor de training begon in een hesje om zich bij hem te scharen. Vandaag dus geen hek hes, maar hes hek. Een wezenlijk verschil.

Maar alle aandacht ging uit naar de ensemble van Ed. Vlak voordat de Sint kan toeslaan had hij bij KWD de schappen leeggekocht. Niet helemaal de DHC-kleurtjes, maar die zijn toch al niet zo vrolijk, dus eigenlijk niets dan lof. En toch: als ware couturiers stonden we onze penningmeester de maat te nemen. De kleur, de lengte, de snit, de prijs. Alles eigenlijk. Maar dat was niet terecht, want met de nieuwe outfit speelde hij als een jonge god. En waarschijnlijk stond hij zo ook aan het aanrecht zaterdagavond.
De keek van de week, met bijzonder motief
Na het telefoontje van Christel voelde hij de inspiratie voor een cake met pruimen (toch?), zodat het trakteerritme niet doorbroken werd. Volgende week krijgen Christel en Tineke een laatste kans. Komt allen!

Nog even alles op een rijtje. Na de training van André werd blauw genadeloos op de pijnbank gelegd. 8-4, handjes dichtknijpen. Door diverse winnende doelpunten (die allemaal te snel vielen) pakte blauw toch nog een poedelprijsje. Daarna in het clubhuis om de afgelopen week even door te nemen.
Ed hoorde in de hallen van KWD waar de afkorting voor staat: Kilder-Wehl-Dichteren. Toen had hij waarschijnlijk zijn spulletjes betaald, want wie wil er nou in de kleding van voetballers met schoenen als schaven rondlopen?

Daarom moesten we op zoek naar een andere betekenis, niet alleen van het leven maar van die afkorting in het bijzonder.
Ter inspiratie vermaakte Toin ons met een waargebeurd verhaal. Hij kan goed met ondernemers over weg, maar niet met de vader van zijn maagd. Dan prevelt hij weesgegroetjes of psalmen tot zijn opwinding weer normale proporties heeft aangenomen. Vervolgens wist Marcel een doorkijkje te geven door het bronsgroen eikenhout in het rijke Roomse leven. In Gulpen stonden de geestelijken niet zo maar op een voetstuk. Dat was puur ergonomisch.
Ondertussen had Ed de echte betekenis van KWD ontrafelt: Keek op de Week Doetinchem. En zo zij het. Tot de volgende cake!

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten