zondag 20 oktober 2013

Witte Piet

"Het lijkt hier wel een bejaardensoos!" riep iemand uit toen oranje had gescoord. Er was discussie over de stand. Was het 3-2, 4-3 of 3-3? Misschien waren al die maatschappelijke discussie ons wel een beetje te veel geworden.

Wat mag nog van de VN?

witte piet
Grote groep komt in beweging
Voor het eerst sinds mensenheugenis stond het veld weer vol. Met 21 mannen begonnen we aan de wedstrijd. Dat waren we niet meer gewend, het was een drukte van belang.
Bij aanvang was de kring al erg groot, zo groot dat bij iedere telling het aantal aanwezigen weer veranderde. We wisten niet of we Witte Piet mee mochten tellen van de VN. En Pieter dan? En toen was Hans Pieterse er nog niet eens bij.

Poetin speelt Zwarte Piet in de kaart

De groep was zo groot, eigenlijk hadden we voor het opwarmen een schooljuf nodig of demagoog. Christel en Tineke konden nog wel voor de eerste doorgaan maar zijn afgehaakt. En Poetin was boos. Hij vindt ons in Nederland niet kindvriendelijk. De politie ranselt ouders af voor de ogen van de kinderen en trekt dan ook nog haren uit haar hoofd. Nederland is niet het land van Sinterklaas maar van Zwarte Piet.

Een hele Piet

Zonder een strenge sturende hand begonnen we dus aan het partijtje. "Met hoeveel zijn we ook al weer?" "Wie doet de hesjes aan?" Dat de bal uiteindelijk ging rollen mag een wonder heten. En er werd gescoord. Bob trok in het begin de aandacht met een misser en een doelpunt. Het einde was voor Adrie, met meerdere missers, maar wel met de winnende treffer. Hij was weer een hele Piet.

Witte Piet blijkt Sinterklaas

witte piet
Witte Piet trakteert
Wat de stand is geworden weet niemand. Ik hou het op 3-3. En hoeveel mannen er hebben meegedaan weet ook niemand. André ging met zijn liesje van het veld en Gert maakte een overstap. En ondertussen was de stand 5-4. Meer moe van het discussiëren dan van het spelen liepen we na afloop naar het clubhuis. Daar bleek Witte Piet ineens Sinterklaas, want hij trakteerde. "Maar het is toch nog geen 5 december?" Gelukkig werden de gesprekjes wat kleiner en keerde de rust op zaal snel terug.


1 opmerking:

  1. ZWARTE PIET ETCETERA
    Wat doen we met Zwarte Piet? Ieder heeft de vrijheid zich aan die traditie te storen. Laten we dan ook eens naar het Kerstkind kijken. Een maand lang dagelijks een bloot babytje onder ogen krijgen – is dat niet voor sommigen de kat op het spek binden?

    Bert Kruijff

    BeantwoordenVerwijderen