maandag 18 november 2013

Trimheren of de kunst van het Maserati-onderhoud

Trimheren staan allemaal braaf om 9 uur op het veld. Maar om 11 uur zijn ze als weer thuis. Altijd met het onderhoud bezig.

Het was koud door de mist afgelopen zondag. En omdat de temperatuur laag was. De meeste trimheren hield daarom de lange broek aan. Geen gezicht, maar alles voor het behoud van de spieren. Belangrijk als je even een tijdje minder in beweging bent.

Zen-coach

trimheren blog maserati onderhoud
Trimheren houden pk's warm
Om de 19 mannen goed voorbereid aan de start te krijgen had ik een uitgekiend programma voorafgaande aan de wedstrijd samengesteld waarbij de gezamenlijkheid een belangrijk thema is. Toine dacht het zonder zen-coach te kunnen en draafde op eigen initiatief zijn eerste rondje. Maar ook dit is een leermomentje. Toine zijn leercurve boog gelukkig snel in het gelid. Na een kwartiertje waren we vermoeid maar lekker warm om te gaan inspelen. Of om Batavier Frank de hoeken van het doel laten zien.


Leercurve

Na deze cooling down was het partijtje, oranje tegen blauw. Oranje was in het voordeel omdat ze met het ongevallen-hesje warm gekleed waren. Blauw werd deze zorg voor eigen gezondheid ontzegd, maar weerde zich kranig. Verdedigend zat het goed en captain Oveur bracht blijdschap ten gehore nadat hij een bal in één keer had gestopt. Aan het vervolg moet nog worden gewerkt. Dat hoort allemaal bij het werken aan ieders eigen leercurve. Is niet erg.
blog trimheren maserati onderhoud
Moe maar voldaan

Tot 3-3 ging het gelijk op. Toen het winnende doelpunt gespeeld moest worden tikte André genadeloos en een beetje lucky de winner binnen. Zijn leerdoelen presenteert hij soms verrassend onverhoeds. Daar hebben sommige trimheren het moeilijk mee, zeker als je bij het ander team hoort.

Crematiecake

In ieder handboek over moterfietsonderhoud zit een dieptepunt. Voor Trimheren kwam dat bij de koffie: Jaap kondigde zijn afscheid aan. Jammer, want de koffie smaakt al zo beroerd. Dit maakte het allemaal nog erger.
Als Jaap zich gepasseerd voelt door het koffie-automaat kan ik me dat voorstellen, maar ik wil hem meegeven dat het niet aan de techniek van het apparaat ligt. Ik denk dat Jaap altijd nog een betere haringtruc in huis heeft dan de bittere mocona-tap.
Na een welgemeend maar knullig "Japie, Japie Japie bedankt" trok hij de deur achter zich dicht. Er was  helaas geen crematiecake om de brok in de keel weg te slikken.

Boterham met kaas

Life goes on, Arjen stapte ook op. Hij nam zijn glimmende Maserati uit de modderpoel van de parkeerplaats. Grommend en knallend vertrok hij naar de Europaweg, mij bevreemd achterlatend. "Hoort dat zo?" Ik heb er waarschijnlijk geen verstand van. Van de fiets weet ik dan weer alles. En net als Henk buigen we over het stuur en draaien aan de handvatten terwijl we "broem, broem" roepen.
Snel naar huis om echte koffie te tanken. Met een boterham met kaas erbij.


Maserati onderhoud blog trimheren
Arjen voelt aan de pk's
Onderhoud Maserati trimheren blog
Ook Henk voelt zijn pk's


Geen opmerkingen:

Een reactie posten