zondag 13 april 2014

Palmpasenstok

Terwijl de kinderen ouderlijke slaapkamers onveilig maken met palmpasenstokken zijn 12 trimheren naar het kunstgrasveld gevlucht. Ook Adri was weer van de partij, z'n neus nog vol met berkenpollen, maar gemotiveerd om de kunstgraspollen te laten stuiven.

de geur van pas gemaaid kunstgras
We staan ons mannetje als het gaat om zelftrainend vermogen. De korte rondjes en de rekoefeningen hebben volgens wetenschappelijke inzichten geen enkele zin (Ed heeft er zelfs een bevroren schouder aan over gehouden), maar het ritueel schrijft het voor.
Lekker losjes bewogen we, met z'n twaalven, naar het kleine veld. Even inslaan, ook zo'n ritueel met als enige doel om de partijen te verdelen in oranje en blauw.
Het was dus zes tegen zes. Bij blauw betekende dat drie voor en drie achter, bij oranje was dat nul voor en nul achter. Daardoor was het dus binnen de kortste keren 5-0 voor blauw. Pas toen kreeg Fred ineens de geur van pas gemaaid kunstgras in zijn neus en merkte Adri dat zijn allergie hier geen excuus was. Uiteindelijke scoorde hij zelfs de winnende, maar toen stond blauw al voor met 10-3.

Jan in een Houdini-greep
Piet had voorafgaand aan het partijtje een casus uit het scheidsrechtersmetier voorgelegd. De studiegroep kwam niet tot een oplossing voor zijn vraagstuk. De toon was daarmee gezet, want tijdens het partijtje werd een schijnslag van Henk niet beoordeeld als gevaarlijk spel, hoewel Roel zelfs moest bukken. Jan wilde zijn gelijk krijgen, maar daags na zijn verjaardag werden geen cadeautjes uitgereikt.
Dus trakteerde de 53-jarige zelf maar in het clubhuis. Hij had twee taarten, maar kon met één makkelijk uit. Hij had twaalf stukken voor elf man (de scheidspiet was meteen in de handleiding gedoken).
Koffie kost enige tijd, thee is daarentegen snel gemaakt, maar voor meisjes. Alle tijd dus voor de mannen om een lied aan te heffen voor de jarige. Bij het vertrek van de Trimheren trok Jan, in zijn jeugdig enthousiasme, de rits van zijn jas iets te woest dicht. Stond hij ineens een stukje Turks Fruit op zijn palmpasentak te prikken. Uw verslaggever was er bij, maar niet met een helpende hand, zoals u zich kunt voorstellen. Ook de andere trimheren beperkten zich tot schaapachtig commentaar.

Henk bezweert de koffie
Tijdens taart en koffie ging het over auto's. Arjen had weer een labbekakkerig uitje naar de Spaanse costa's, waar hij een paar auto's zuidwaarts moet sturen. Ik hoop voor hem dat hij voor zes uur in Alicante is anders schrijft de CAO in die landen voor dat de werkdag voorbij is. En terecht natuurlijk: ik moet er niet aan denken dat onze snelle linksbuiten moe wordt en een ongeluk begaat.
Wij wensen hem allemaal sterkte toe. Ook Roel krijgt sterkte gewenst. Hij staat vandaag in de ArenA de aanstaand landskampioen aan te moedigen. Naar aanleiding van de positieve reacties vorige week heeft hij naar verluid al een speech voorbereid. Kijken dus, vanavond naar de NOS.
En volgende week allemaal weer op het veld, voordat het volstaat met water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten