donderdag 22 mei 2014

De opstelling

De opkomst was wederom goed, het was mooi weer en Jan straalde van energie. Het beloofde een straffe training te worden. Alles wat je om negen uur doet hoef je niet meer te doen als het later warm wordt. En als er veel publiek is.
Marcel wandelt net uit zijn 2e jeugd
Onze voormalig Grote Roergangster verraste ons met een nakomeling. Trots kwam ze langs de lijn. Het bracht in Marcel onvermoede krachten boven. Als een jonge god zwierf hij over het veld.
Maar hoe begon het deze zondag?
De ellipsen worden steeds meer een afvalrace. Onze Grote Leider blijkt een conditie te hebben die het merendeel van de trimheren doet afhaken dan wel tot stilte dwingt. We kunnen nog net aanhaken.
Maar als er weer mag worden stilgestaan recupereren de oude mannen snel en wordt op de flanken van de opstelling op de lijn veel gekletst.
Als van Gaal hier had gestaan was een groot deel van ons naar het strafkamp in Portugal gestuurd. Maar Jan is coulant, hij is zelf ook jong geweest.
Kleine jongens
En dus belanden we snel in een partijtje oranje tegen blauw. Blauw doet goede zaken omdat ze een verrassende 4-2-1-opstelling verkiezen boven de 1-1-1-1-1-1-1-1 van oranje, bekend als de Doetinchemse school. De goede lezer ziet het al: blauw speelde met een man minder. Die man minder afgelopen zondag was Ed. Hij maakte er vier (4). De een nog eenvoudiger dan de ander. Vanuit een onopvallende positie tikte hij de een na de ander binnen. Soms zelfs na een korte, effectieve actie. Hij mister ook een grote kans, maar dat weet niemand meer. De chocolade-cake voor hem was terecht.

Schaaltje leeg,
gauw achter het papier aan
Hans maakte de grootste misser. Maar hij leed daar niet (zichtbaar) onder. Ook heel belangrijk.
Voor oranje scoorde Marcel (geloof ik) na een snelle actie van Rogier. Hij is weer terug na een lange blessure. De snelheid was er weer maar niet voor een hele wedstrijd.
Zondag zullen we zien wat de uitwerking van straffe training heeft opgeleverd. En wat het gevolg is van de chocoladecake. Gelukkig was er genoeg toiletpapier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten