maandag 26 mei 2014

Kosmopolieten zijn we.

Trimheren zijn kosmopolitisch ingesteld. De wereld zit ons als een jas. Daaruit mag je concluderen dat Europa onze broekzak is: er zitten vervelende zandkorreltjes maar ook altijd de autosleutels.
Maar kennelijk hebben veel mensen het moeilijk met Europa, dat blijkt na de verkiezingen. Misschien stoppen zij snoepjes in hun broekzak. Hebben de trimheren ook teveel snoepjes in de broekzak?

Geen dwingende ogen, rustig begin
Contemplatie past bij de zondag, vandaar dit stukje. Eurosceptici hebben een electoraal succes geboekt. Ze zijn versnipperd en bovendien bij lange na niet in de meerderheid, maar hun tamboer zal luid klinken. Straks krijgen we situatie dat de Euro-fans zich juist gaan afkeren van het gekrakeel.

Hoorde ik dat geluid nou afgelopen zondag ook in de nazit bij de trimheren?
Roel kondigde zijn afscheid aan. Hij maakt het seizoen af, maar per 1 juli zegt hij het lidmaatschap op. Ondanks dat hij met de jaren nog steeds beter wordt gaat hij stoppen. Dat is speltechnisch erg jammer voor ons, maar zijn reden is dat ook. Hij ervoer steeds minder dwang om op zondag om 9 uur op het veld te staan. Het vertrek van de trainsters was een aanleiding, want het zwakke punt van een trimheer is inderdaad de blik van een vrouw.
Wat stonden we ons uit te sloven, ongeacht het weer, voor de dames. Hardlopen doen we nog steeds met Duitse inzet maar de oefeningen gaan met de Franse slag.
Daarna is het partijtje gelukkig weer van oogstrelende schoonheid en aandoenlijk qua inzet. Dit keer was het 7 tegen 8. De eerste helft werd ruim gewonnen door het achttal in blauw. De tweede helft was door een transfer van Rogier een prooi voor het achttal van oranje. En in de 93e minuut scoorde Piet de winnende treffer.
Roel Cornelissen, nog een paar keer te bewonderen
Nadat iedereen een beetje tot winnaar was gekroond konden we aan de koffie. Ach ja de koffie. De filters worden steeds slapper en de voorraad neemt snel af. Ed doet zijn best om de het spraakmakende vocht door te laten lopen, maar da kost steeds meer moeite. Thee is al veel gevraagd. Het is daarom van belang om onze bijdrage (speciaal voor Roel kondigde Ed een nieuwe betaalronde aan) op tijd te voldoen.

Echte hockeyfans zijn we. En in ieder geval Trimheer-fans. En ik zal het niet zwaarder maken dan nodig. Voor iedere tegenslag is er weer een nieuwe oplossing. En trimheren bestaan langer dan welk kunstgrasveld dan ook. We schakelen gewoon over van de broekzak naar de vestzak. Kosmopolieten zijn we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten