zondag 31 augustus 2014

maatschappelijk debat

Het ging vanochtend alleen maar over bestuurlijke en minder bestuurlijke perikelen in de club. Ook tijdens de opwarmoefeningen en zelfs tijdens de wedstrijd. Daar moet een einde aan komen.

Tijdens de koffie (met gebak) wordt meestal eerst het nieuws doorgenomen en vervolgens een paar goede moppen verteld. Nu waren een paar belegen moppen (“zeg krullebol, is je moeder thuis?”) het hoogst haalbare. En het ging ook al niet over de HEMA en Zwarte Piet.

HEMA

Want een stukje maatschappelijk debat gaan de trimheren niet graag uit de weg: wordt onze cultuur ten grave gedragen? Ik denk het niet. Onze koopman-en-dominee-cultuur is juist gediend bij het elimineren van onze lenige klautervriend. Eerst had de koloniale koopman de slaven nodig en nu is de dominee met het wijsvingertje erbij om te zeggen dat het niet langer deugt. De HEMA snapt dat en bant Piet (mits zwart) uit zijn winkel.

Ik zeg: dat is een goed voorbeeld dat navolging verdient, maar of morgen in het vragenuurtje bij het bestuur een dergelijke vraag beantwoord gaat worden? Ik denk het wel: wij houden zwarte piet.
Soms is het moeilijk maar moet je gewoon afscheid durven nemen van een tijdperk. De tijd dat je mensen nog kon verbeteren door ze bang te maken ligt ver achter ons.

Scorebord

Pluvius en Paul regelen een waterveld
En bovendien zijn er belang-rijker dingen te doen. Zoals een score-bord. Trimheren worden tijdens het partijtje te vaak uit hun spelpatronen gehaald omwille van een debat over de stand. Een zinloze discussie die niet nodig is als er een scorebord langs het veld zou staan. Ook prettig voor de meegereisde supporters, die om 9 uur de slaap nog niet uit hebben.

De financiering van de investering kan worden voorzien omdat, met geringe inspanning een waterveld is geregeld door Pluvius en Paul.

Walther

Niet dat dit tot een oplossing leidt, maar het is een zorg minder. Een belangrijke stap op weg naar zorgeloos hockeyen. Een volgende stap is een brede discussie met een gedragen uitkomst. Genomen beslissingen zijn wel vaker teruggedraaid. Maar soms bu'j te bange. Daarom zijn er, nog druipend van de regen, handtekeningen verzameld. Van ronselpraktijken was geen sprake omdat Selwyn zijn Walther ppk nooit mee naar binnen neemt.
Jan tekent geheel vrijwillig

de Sjaak

Wat er morgen voor vragen gesteld gaan worden en wat er wordt bewaard voor de ALV, dat weet ik niet. Wat doen we met een Trojaans paard en wie is de Sjaak. Het is misschien wel jammer als we het niet meer over bestuurlijke en niet-bestuurlijke zaken kunnen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten