maandag 13 oktober 2014

Robot, neem het maar over

Trimheren verjagen de mist
Vorige week was het zeuven tegen zeuven. Dat was net te weinig voor het grote veld maar dit keer was de opkomst groot genoeg (zeuventien) om het grote veld aan te kunnen. Weer te lang staan kletsen om 9 uur, dus snel warmlopen en overspelen om weer een partijtje te spelen. Waar halen we de tijd vandaan om nog aan onze techniek te schaven, techniek die zo goed van pas kan komen tijdens het hockyen.

Pacemaker

Het was dus een ongelijke partij maar dat kon het oranje 8-tal niet schelen. Ze gingen er met boter en suiker in maar bleven doorgaan. Namens oranje compenseerde met name Marcel het ondertal met zoveel passie dat zijn pacemaker het nauwelijk kon bijhouden. Toen hij even tegen het doel stond bij te komen was het tijd voor ons om ongerust te worden. We transfereerden dus Arjen van het negental naar het achttal. Het was toen al 3-0 voor blauw. Toch zette het nieuwe achttal nog twee punten (in de zin van: 5-0) via oogstrelende aanvallen. Pas toen begreep oranje hoe je een overtal moet uitspelen. Het werd uiteindelijk 5-3, met het winnende punt voor het oranje (zonder Huntelaar en van Persie), dus was de zege van deze zondagochtend voor hun.
Trimheren fêteren Frank

Doorhakken

Ondertussen was Frank als toeschouwer verschenen. Hij was jarig geweest, chocolade- en appeltaart waren ons deel in zijn feestvreugde, die hij overigens niet zo ervaarde. Hij had er een zaterdagmiddag bij zijn schoonmoeder opzitten, maar zelfs dat was compensatie voor een slepend conflict met een zakenpartner. Namens trimheren wensen ik hem succes. En als het nodig is leveren wij graag helpende handen of ideeën die de een knoop kunnen doorhakken.


Robot voor een verhaal

Je zou moedeloos van worden al die conflicten, maar toch bestaat ons leven uit zon, met hier en daar een regen- of onweersbui. Volgens mij ben ik optimistisch. Ik ben bijvoorbeeld niet bang voor die robots van minister Asscher. Nemen ze mijn werk weg? Het zal best. Robots die verhalen vertellen, of een blog-o-bot, waarom niet? Zelfs het besturen van een hockeyvereniging zal over een decennium aan robots kunnen worden overgelaten. Geen conflicten en gezeur meer, want ieder probleem wordt rationeel en optimaal opgelost, in 2025. Ik geloof er in.

Kost een ALV geld?

Het oude bestuur heeft, zonder dat ze het wist, een doorkijkje gegeven naar 2025 door een advocaat als "technisch" voorzitter in te zetten en een "vreemde" accountant onze cijfers te laten toelichten. Die vorm van robotisering kostte onze club 7600 euro. Ik hoor u van uw stoel vallen, maar het klopt echt: de (nog steeds niet geïnde) contributie van 10 gezinnen is opgefikt aan een ledenvergadering. Van andermans leer is het goed riemen snijden.
Om het nog erger te maken, deze uitgave is de baropbrengst van het gehele vorige seizoen.
Er zijn tijden geweest dat een ledenvergadering geld opleverde omdat na afloop de biertap open kon blijven staan. Dat om te vieren dat er klinkende besluiten waren genomen.

Vuilnisbakken

Het klinkt een beetje cynisch misschien, maar ik denk dat robotjes ons leven zullen veraangenamen. De mens bestaat bij de gratie van meer wensen dan haalbaar. Er blijft werk.
Voor onze voorzitter in 2025 ligt er een mooie taak om fluitend de vuilnisbakken te ledigen. Want wees eens eerlijk: daar hebben we toch meer plezier van dan een vergadering leiden? En  de penningmeester kan tegen die tijd zijn hockeytechniek zo bijschaven om eens een goede pass te geven bij de trimheren op zondagochtend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten