donderdag 30 oktober 2014

Wintertijd en de kunst van het roken

We hadden onszelf weer laten degraderen naar het kleine veld. De opkomst zondag was net te klein om het LKG-veld warm te spelen voor de grote jongens. Maar gelachen dat we hebben!

Bert Vrij

het begon met lachen ...
Het was een enerverend partijtje, dat overigens nooit de indruk te wekken gelijkwaardig te zijn. Oranje was de onderliggende partij en onderstreepte dat door te verliezen, in uitslag en “het winnende doelpunt”.
Bert Vrij was de man van de zoete wraak. Achterin veegde hij redelijk veel weg maar toen hij ten aanval trok was hilariteit en hoon zijn deel. Totdat hij de winnende scoorde.

Geen rokers

Een klein volgepakt veld en was geen garantie voor een rustig ochtendje. Al snel waren we buiten adem. Geen rokers in de gelederen en toch na een kwartier al de tong op de schoenen. Hoe komt dat?
Het was de openingswedstrijd van de wintertijd. Dan is negen uur ineens een tijdstip dat een trimheer, in zomertijd, al flink wat lakens heeft uitgedeeld, thuis of op de zaak. Maar nu staat-ie nog droog, Het kleine veld is zelfs nog te groot. Niet met de deuren slaan of de ruiten te laten trillen van een welgeplaatste vloek.

Jij-bakkend

Daar renden we dus, roepend, mopperend, jij-bakkend, tierend en vloekend. Een zondag onwaardig.
Wie ook veel tekst had was Arjen. Ik dacht dat hij de afgelopen week te veel met open dak had gereden en zijn stemvolume nog niet had bijgesteld, maar hij was jarig. Nog geen vijftig maar wel een grote mond, met name naar zijn eigen verdedigers. Op passende wijze werd hij uitgenodigd zelf in de achterste gelederen post te vatten. Arjen had er al drie gemaakt dus meende hij dat de zon zelfs dóór zijn korte broek naar buiten scheen en nam hij de verdedigende handschoen op. Daar verdampte zijn krediet snel. Zijn praatjes bleven gelukkig, want eigenlijk was het wel leuk.

Marmeren glimlach

... en het eindigde met de zon
En van Arjen konden we natuurlijk vandaag iets meer hebben, hij had immers taart bij zich. Dus om een extra stukje te bemachtigen was glimlach na een opmerking een tactische meesterzet.
Zo zat ik dus met drie punten appelgebak en een in marmer gebeitelde glimlach aan de koffie.


Rokende veteranen

Buiten stonden de veteranen zich op te warmen voor een echte wedstrijd na hun promotie. Vast geen gevloek en geschreeuw, want er liepen ook twee grote scheidsen rond. De grote jongens staken uit voorzorg de ene na de andere sigaret op Waarschijnlijk om te voorkomen dat ze adem over zouden hebben voor een scheldkanonnade. Want ook voor hun was het de opening van het winterseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten