zondag 4 april 2010

bezuinigingen

De bezuinigingsvoorstellen zijn ook bij Trimheren® ingeslagen als een bom. Zoals bekend heeft een stelletje ambtenaren onder het mom van neutraal en objectief een stapel zotte voorstellen gedaan die ons laat moet redden van de totale ondergang. Eén van die voorstellen is het terugdringen van het training en vorming. De Trimheren® nemen ondanks de nog lopgende discussie het voortouw in dezen. Geen trainsters deze zondag voor de groep. En het ging alleszins redelijk. Een aantal oefeningen werd een iets ingekort, ook is zogenaamde zinloze oefeningen niet gedaan. Het leverde een negental grote glimlachen op. Onbetaalbaar, ondanks de bezuinigingen.
Een tweede maatregel uit Haagse koker is minder ballen en hesjes. Ook dat zal menig sportvereniging tot wanhoop drijven. Zo niet Trimheren. Er was één bal. En daarmee komen wij heus wel aan ons gerief. Ondanks dat Henk suggereerde nog een aantal in het spel te brengen. De overige acht mannen maakte geen gebrui van dit aanbod. Want in tijden van krapte moet je niet iemand tussen de benen slaan. Piet kwam, met een mollenactie, nog ballen en hesjes leveren, maar onze inzet voor het bezuinigingspakket werd niet gebroken.
Het gevolg was dat direct werd gespeeld. Een partijtje van 5 tegen 4. Dus Lieuwe bij de vijf. Ook hier wist Trimheren® zich snel aan de gewijzigde situatie aan te passen: er werd op voorspraak van Jan direct geschakeld naar een kleiner veld. Het grote veld kan wel worden gebruikt voor parkeerplaats. Tarief € 0,50 per uur.
Het spel koste het viertal de overwinning en veel energie. Maar leverde aan de andere kant ook veel op: een winst voor vijf man. Vijf min vier is altijd nog een winst van één. Duidelijk?
En dan nog de laatste Haagse maatregel: minder koffie. Tandenknarsend werd dit voorstel uitgeprobeerd. De deur bleef dicht ondanks de dwingende aanwezigheid van Christel. Het was mooi weer tussen 9 en 10, en thuis is er ook koffie, maar toch was het enthousiasme voor de stapel bezuinigingen gebroken. Geen moppen, geen hartelijkheden, geen sterke verhalen in het clubhuis. En geen koffie.
Volgende keer allemaal weer komen, hoor. En iemand een sleutel meenemen.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten