dinsdag 21 september 2010

waxinelichtje

Van alles wat er gegooid werd waren dewergen wel het meest lachwekend. 'k Dacht dat ze alleen in sprookjes bestonden maar da's dus niet zo. Wij maken het niet ze erg. Op een gemiddelde trimherenzondag wordt er altijd wel met een stuk vleeswaren gegooid of vliegt een krachterm door de lucht.

Daar was eigenlijk ook afgelopen zondag geen aanleiding voor. De aangekondigde regen kwam pas later in de middag en een flauw zonnetje streelde zelfs onze kuiten. Ik was aanwezig (ATB-kliniek begint een week later) en ook Tineke was van de partij. Wat wil een man nog meer. De opkomst was om onverklaarbare redenen beperkt, maar de aanwezigen mannen maakten er een oogstrelende partij van.

Terwijl Herman Wijffels op tv zijn eigen CDA affikte en Johan Cruijff met z'n tong tussen z'n tanden aan een vilein stuk over Ajax zat te tikken gebruikten de trimheren hun woede om te komen tot een stukje teambuilding en saamhorigheid.

De eerste onrust kwam van Toine. Als een eenarmige bandiet raasde hij onder luid gegrom en aanmoedingen aan eigen adres over het veld. Zijn eigen aanmoedigingen missen hun doel niet want de schier eindeloze slalom eindigt meestal op de juiste plek. Ook Jan stak weer in een bloedvorm. Maar daarbij lijkt hij op Kortjakje, want tijdens de maandagvoorstelling komt zijn spel niet hoger dan dat van een team in de 3e klasse ;-)

Bert en Bert maakten van het gezegde dat wrijving glans geeft een voorbeeldige invulling. Even werd er gegooid met woeste begrippen maar daarmee was hun scorend vermogen weer toppie, want beide legden er twee in. Dat gold ook voor mij, zonder wrijving maar wel met een stuk boosheid tussen de oren die gemakkelijk tot het werpen van projectielen kan leiden. Het bleef bij twee ballen in de verre hoek.

Het bespaarde mij dus een gang naar Den Haag om de koningin te tracteren op een rechaud voor een waxinelichtje. Een idee dat ik kennelijk niet als enige had. Ik vind ook het zaaien van onrust op een originele manier moet doen. Ben benieuwd wat de komende weken door de lucht vliegt en wat het effect is.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten