zondag 30 oktober 2011

Hitte

Weer een trimherenweer. Het trok 15 mannen naar het veld voor de wekelijkse energievreter en energiekick. Voor sommigen is dat echter te veel. Het niveau is dan ook wel hoog. Niet perse hockeytechnisch, maar een trimheer hoort op de volle breedte aan dat hoge peil vast tehouden. En onder het motto "if you can't stand the heat, stay out of the kitchen" haakten er al twee af. Jan is supersub voor het niveau van Veteranen. En Hans durfde zelf zijn burgermanskloffie niet uit te doen.
Bleven er 13 over, die alleen de koffie hebben gehaald. De inzet was groot, dat kon omdat het inlopen en andere flauwekul tot een minimum werd beperkt door uw grote voorganger. Er was dan ook tijd voor een paar rake bespiegelingen van vrouwen, auto's en het gewone leven in het bijzonder.
Het partijtje 6 tegen 7 was een prooi voor het zevental. Maar het ging niet eenvoudig. Veel opwinding over het nemen van de locatie van vrije ballen en verder mannelijk hockey, inclusief hoge ballen.
Het winnende doelpunt is wel drie keer aangekondigd. Steeds kwam-ie te vroeg. En ook wel een beetje lullig. Maar uiteindelijk heeft Bob daardoor zijn marktwaarde op kunnen schroeven.
Als vrienden gingen we allen weer van het veld om ons te laven aan taart van Arjan en koffie van Jaap.
Daar werd de toon wat gematigd vanwege het onafscheidelijke kleinkind maar nog steeds uit volle borst ter ere van Arjan.
Zijn twee taarten gingen bijna op, want voor een aantal, in ieder geval ondergetekende was het meteen brunch. Om half één zou worden afgetrapt voor de Graafschap - Vitesse. Hoe dat uitpakt weet ik nu nog niet #gravit, maar ik kan de hitte aan.

Gerrit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten