zaterdag 23 mei 2015

trottoir of terras

Ineens valt het me op, wat is het toch armoedig. Geblesseerde trimheren die als toeschouwer gedwongen zijn te baliekluiver, ons honden-uitloopveld dat door Jos en Max Verstappen wordt gebruikt gebruikt als parkeerplaats en een eenvoudig trottoir dat als terras dienst doet.

"erger dan het eruit ziet"

Na donderdagavond zie ik alles door een andere bril. Toen besloot de ALV tot aanschaf van een waterveld en nieuw clubhuis. Zelfs de ogenschijnlijk goedkoopste clubhuisvariant is een paleis vergeleken bij de huidige toestand. Zeker als ik Tom Veen moet geloven: "Het is veel erger dan het eruit ziet." 


zelfmoordcommando's

Dat geldt niet voor ons spel, denk ik. Afgelopen zondag weer de vonken van het zandveld gespeeld. We waren weer goed warmgedraaid, de neiging onderdrukkend om weg te sprinten voor de soms woest aanstormende auto's. Gevuld met trainingspakken als uniformen en bewapend met zware metalen ballen hadden het net zo goed zelfmoordcommando's kunnen zijn. Het waren pétanquers.
Na de oefeningen van Jan en het strekken onder mijn leiding traden 6 tegen 7 trimmers in het krijt. Het was een ongelijke maar open strijd. Het zestal kwam op een comfortabele 3-0 en 4-1 voorsprong maar toen was het de beurt aan de zeven van oranje.

coffee lost

Desondanks stapte blauw als morele winnaar van het veld. Enthousiast aanvalsspel als het kan en stug verdedigen als nodig zonder ons te verlagen tot een elleboog a la Plat of karateaanslag a la De Kamps. Blij en tevreden stapten we van het veld. De koffie tegemoet.
Als die er is. Henk was proactief toeschouwer en had om 10 uur de druppelaar aangezet. Maar 10 over 10 hadden de veteranen, hun neus achterna lopend, de koffie ontdekt en geplunderd. De laatste slokjes werden net, onder een dampende sigaret, uit de bekertjes geslurpt toen wij dorstig kwamen aanwandelen.

voetbalclichée of werkelijkheid van bankiers

Henk heeft verhaal gehaald en als het goed is komt er een traktatie aanstaande zondag. Omdat de kans groot is dat die toezegging als niet serieus wordt betiteld, rekenen we op, tja wie ook al weer?
In afwachting van verse koffie nemen we plaats in de zon en analyseerden het partijtje. Het was wel duidelijk. Ondanks het ondertal bleef blauw goed partij bieden, maar vergaten we onszelf te belonen. We moeten nog werken aan die bankiersmentaliteit. Eén van de zes was Diederik die ons dat had kunnen vertellen maar hij moest juist die maandag de bankierseed afleggen. Dan ga je niet nog gauw even vertellen hoe zijn bazen dat doen, zichzelf belonen. Prima natuurlijk van Diederik. En toch had hij het moeilijk met die eed. Op zijn vraag wat er gebeurt als je de eed niet aflegt hoorde hij "dan is je carriere kort en overzichtelijk." Dat klinkt niet als een open gesprek. Zo'n antwoord zal bij de ABN-Amro ook worden gegeven. Wat zegt het dan zo'n eed? En ondertussen gaat die bank weer naar de beurs. Of wij even allemaal willen bijdragen.

profiteren

Nee dan de trimheren. Als we profiteren dan is het alleen maar van onze mede-trimmers. Dit keer was André de bonus-verstrekker. Een fraaie appeltaart prijkte op de tafel op het terras. Een terras dat over een jaar hooguit in de schaduw staat van het nieuwe clubhuis annex paleis-in-het-hockeypark. dat we over een jaar niet eens meer zullen zien.

kluizenaar

Het was goed om Rogier weer terug te zien. Even vreesde ik dat zijn vaderschap hem tot een kluizenaar maakte. Dat was gelukkig niet zo, hoewel hij er wel een beetje pips uitzag. Maar dat was voordat we begonnen.
Een sportief uurtje maakt het leven weer een stuk roziger. En dan maakt een terras of een trottoir eigenlijk niet uit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten