zaterdag 30 mei 2015

licht laten schijnen


zonnige toekomst
Als ik de foto's bekijk van vorige week zondag ziet het er zonnig uit. En dat geldt voor het heden en de toekomst. Het heden: de zon schijnt en we hebben het uurtje sport voor deze week er weer opzitten. Bovendien maken Go Ahead én de Graafschap op dat moment nog kans op de eredivisie. En wat de toekomst betreft, het bestuur van DHC heeft plannen gepresenteerd waar eigenlijk iedereen wel vrolijk van wordt: én een waterveld én een nieuw clubhuis én geen hogere contributie. Piet en ik hebben onder het genot van de koffie de andere trimmers bijgepraat, want 'hoe is dat nou mogelijk?'

voetbal

schuurman & schuurman
Eerst even de plichtplegingen: we hebben lekker gespeeld, dat weet ik nog wel. Verloren, maar wel een paar mooie assists en de wetenschap dat ik Schuurman en Schuurman heb gezien maakte mijn hele dag goed. En in plaats van brokken maken speelden beiden een strak partijtje.
Mij speelde de naderende degradatie van Kowet toch wel parten. Op zijn 'voetbals' ging ik het duel in waardoor Adri even vreesde voor zijn knie. Hopelijk hebben zijn zwachtels erger voorkomen.

traktaties voor de schuif

Marcel was jarig, hij trakteerde ons op een verkleedpartij maar een stukje taart kwam niet onder zijn hartslagmeter tevoorschijn. Hij heeft beloofd het 7 juni goed te maken. De komende zondag komt Rogier met beschuit met muisjes. En misschien komen de veteranen hun belofte van vorige weke nog na.

neushaar

Marcel pakt uit
Bij de koffie van afgelopen zondag waren de aanwezigen zeer benieuwd naar de uitkomsten van de grootste plannen van het bestuur.
De ALV had (ik had er al over geschreven) besloten om fors te gaan investeren. Alle neuzen waren vakkundig dezelfde kant opgezet, op een paar neushaartjes na.

licht

Samenvattend betekent het besluit dat we komend seizoen misschien wel 7 ton gaan uitgeven. Het waterveld kost 400 ruggen en het clubhuis heeft volgens doorrekening op basis van kengetallen een waarde van 3 ton. Daar kunnen we een hoop verdienen als we de verlichting voor inkoopsprijs laten aanrukken (bedankt Piet Adriaanse) en veel zelf werkzaamheden verrichten (maar aannemers en installateurs moeten we bij DHC met een lampje zoeken).

angel

De grootste angel ter vergadering was misschien wel de volgtijdelijkheid. Een grote groep leden vindt het waterveld prioriteit. Dus niet eerst geld uitgeven aan een clubhuis als er geen waterveld ligt. Persoonlijk vind ik een clubhuis belangrijker al was het alleen al dat ik een waterveld op de huidige accommodatie een vlag op een modderschuit zou vinden. Maar op een vinnig debat liep het niet uit want we beginnen met beide gelijktijdig.

waterveld en clubhuis

Piet -helder licht- Adriaanse licht de cijfers toe
Hoe is het mogelijk. Simpel, als je alle cijfers op een rijtje hebt, alle lijken uit de kast en aantoont dat je klaar bent om te beginnen zijn veel barrières verdwenen. Een bank is bereid om te lenen (mooi dat de Waterschapsbank de laagste rente verstrekt voor een waterveld) en de gemeente denkt mee in de huur van het veld.

geen contributieverhoging 

De laatste vraag: contributie? Nou, nee. Kameraad Frodo bezwoer ons dat er geen hogere bijdrage van de leden nodig is. Misschien moet we een biertje meer drinken, maar dat doen we graag op het zonovergoten terras.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten