zondag 24 mei 2009

Lummel

Wim had zijn lesje geleerd en kwam zondagmorgen in een blauw shirt het veld op. Zo wist hij te voorkomen dat hij weer de lummel zou worden als we met een oneven aantal zouden zijn. Het was koppen tellen en we kwamen tot 17. Dus moest er toch een lummel worden aangewezen die de ene keer met blauw en de andere keer met oranje meedeed. De keus was snel gemaakt, want slechts één van de mannen had een afwijkend shirt aan. Toch deed Roel het niet slecht in deze dubbelrol, hoewel hij in het begin erg oranjegezind was. Pas aan het einde van het partijtje kwam hij er achter dat hij een unieke positie innam. Hij maakte namelijk opzettelijk een paar overtredingen om vervolgens snel van pet te wisselen en zelf de vrije bal te nemen.
Op papier was blauwe beduidend sterker, maar de praktijk is soms erg weerbarstig. Enkele effectieve counters van oranje waren voldoende om tot een nauwelijks meer in te halen voorsprong te komen. Toch moet je de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is. Toen het namelijk om het eggie ging liet blauw zien wat het waard was en kon André tB het winnende doelpunt binnenschuiven. Meer toeschouwers dan normaal waren hier getuige van. Want behalve onze vaste gast Gerrit liepen er twee jonge mannekes uit Loerbeek rond met de achternaam De Ruiter en had Henk E zijn schoondochter en kleinkind laten opdraven. Zondagmorgen wordt steeds meer een familieactiviteit! Helaas was er dit keer geen gebak en ook Piet ons eigen koekiemonster was er niet. Op Eerste Pinksterdag verwachten we weer een volle bak, want dan lopen we om 9 uur bij het begin van de warming up met z'n allen achter Christel aan.
Henk M

1 opmerking:

  1. Hoi Gerrit ik had een mooi stukkie geschreven31 mei omdat henk M de digitale pen had doorgegeven aan mij, echter ik krijg hrt bericht niet naar jou toe( oud iemeeladres??)
    grtn
    HAP

    BeantwoordenVerwijderen